Bucalı kadınlar haklarını tartıştı

Bucalı kadınlar haklarını tartıştı

Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 83 yıl önce tüm dünyaya örnek olacak bir karara imza atarak Türk kadınına kazandırdığı seçme ve seçilme hakkı Buca’da düzenlenen panelde ele alındı.

Buca Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve 83 yılda gelinen durumu irdeleyen panelde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, eğitimden sanata, spordan psikolojik desteğe kadar tüm alanlarda Bucalı kadınların yanlarında olduklarını vurgularken, İzmir kadınının duruşu ve rolüyle Türkiye’nin aydınlık yarınlarında kritik bir rol oynayacağına inandığını söyledi.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 83. Yıl dönümünde kadının siyasi hayatta geldiği durum Buca Kent Konseyi’nin düzenlediği panelde tartışıldı. Buca Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen panelin konuşmacıları Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Münevver Aktaş ve Buca Kent Konseyi Başkanı Mürüvet Balcılar Türk kadınının 83 yılda siyasi hayatta giderek azalan oranda yer aldığı tespitini ortaya koydu.

Kadını vitrin olarak kullanıyorlar

Ülkenin yarı nüfusunu oluşturan kadınların siyasette yüzde 14 oranında temsil edildiğine dikkat çeken Buca Kent Konseyi Mürüvet Balcılar, “ Türk kadını siyasette vitrin olarak, figüran olarak görülüyor. Kadınların oylarını almak isteyenler göstermelik birkaç kadınsiyasetçiyi ortaya koyarak vitrin olarak kullanıyorlar” dedi. İzmir kadını aydınlık yarınlara taşıyacak Panele katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’da yaşam süren kadınların güçlü birer birey olması için ellerinden gelen kurumsal ve bireysel çabayı sarf ettiklerini, eğitimden sanata, psikolojik destekten spora kadar tüm alanlarda hizmetler sunarak güçlerine güç katmaya çalıştıklarını söyledi. Türk kadınına çok güvendiğini vurgulayan Başkan Piriştina, “İzmir kadınının bugüne kadar gösterdiği duruş ve etkin rolüyle Türkiye’nin geleceğinde ve aydınlık yarınlara taşınmasında etkin bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi.