Bülent Öz: Mahsulü zara gören vatandaşımızın yaraları sarılmalı

Bülent Öz: Mahsulü zara gören vatandaşımızın yaraları sarılmalı

Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, 27 Temmuz Perşembe günü TBMM’nin Yasama Yılı tatiline girmesiyle, Çanakkale’ye dönerken Marmara Bölgesinde etkili olan yağmur ve dolu yağışının Çanakkale ve civarındaki tarlalarda, mahsullere zarar oluşturduğu haberini aldı.

Cuma günü Lapseki ilçesine giderek CHP İlçe Başkanı Abdülkadir ÖZEREN ile ziyaretler gerçekleştirip, yerinde incelemelerde bulundu.

CHP Lapseki İlçe Başkanı Abdulkadir ÖZEREN, Çanakkale Milletvekili Muharrem ERKEK ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN ile birlikte Lapseki Ziraat Odası’nı ziyaret eden CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, oda başkanından bilgi aldı ve geçmiş olsun temennisini iletti. 

CHP’li ÖZ, Lapseki Adatepe, Yeniceköy, Çardak ve Umurbey ‘de hemşehrilerini ziyaret ederek geçmiş olsun dedi. Ziyaretlerinde yaraların sarılması için sürecin takipçisi olacağız diyerek, dolu yağışından etkilenen mahsulleri ve tarlaları yerinde inceledi.

Cumartesi günü CHP Biga İlçe Başkanı Özgür CEYLAN ile birlikte, Biga Tokatkırı köyüne giden CHP’li ÖZ, dolu yağışından mahsulü zarar gören hemşehrilerini ziyaret ederek, geçmiş olsun dedi. 

Daha sonra CHP İl Başkanı Nejat ÖNDER ve yönetim kurulu üyeleri ile Ezine Kızılköy’ü ziyaret eden CHP’li ÖZ, CHP Ezine İlçe Başkanı Serdar EREN ile birlikte dolu yağışından etkilenen tarlalarda yerinde incelemelerde bulundu.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ, ziyaretleri ve tespitlerinin ardından; “Marmara bölgesindeki yağmur yağışı, Çanakkale ve ilçelerinde dolu ile etkilisini arttırmış ve tarlalardaki mahsule büyük ölçüde zarar vermiş. Bölge halkına büyük geçmiş olsun” dedi ve “Yarların hızla sarılması, çiftçimizin üzüntüsüne derman olacaktır” ifadesiyle sözlerini, “İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri ve yetkililer, oluşan hasarları hızla tespit etmeli ve hükümet vatandaşımızın zararını karşılamalıdır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için gerekli takibi yapacağız” diyerek tamamladı.