Büyükçekmece Belediyesi görme engelli vatandaşların gözü oldu

Büyükçekmece Belediyesi görme engelli vatandaşların gözü oldu

Büyükçekmece Belediyesi'nin Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi (GETEM) ve Büyükçekmece Kültür ve Turizm Derneği işbirliği ile görme engelliler için "Sesli Kitap Projesi" hayata geçirdi.

Gönüllü okuyucular Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Bilgievi'nde yer alan kabinde sesli kitapları okuyarak görme engelli vatandaşların da hikayelere tanıklık etmelerine yardımcı oluyor.
 
Okutmanlar kabinde yer alan seslendirme stüdyosunda kitapları okuyarak görme engelli vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Sesli Kitap Projesi

Görme engelli vatandaşları da unutmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Günde en az 3 saat kitap okurum. Kitap okumak insanın ufkunu genişletir, olaylara farklı yorumlar üretmeye, vizyonumuzu geliştirmeye katkıda bulunur. Görme engelli vatandaşlarımız için neden "Sesli Kitap Projesi"ni belediye bünyesinde hayata geçirmiyoruz dedim ve bu projeyi başlattım. Gönüllü gelen okutmanlar sayesinde görme engelli vatandaşlarımız da artık hikayelere, farklı dünyalara, birbirinden farklı karakterlere tanıklık edebilir. Hayal güçlerini geliştirebilir" dedi.
Gönüllü olarak kitap okuyorlar
15 yaş üstü kitap okumayı seven ve konuştuğu dili doğru telaffuz eden tüm vatandaşlar gönüllü olarak Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Bilgievi'ni ziyaret ederek görme engelli vatandaşlar için kitap okuyabilir.