Büyükçekmece Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği

Büyükçekmece Belediyesi’nden ağaçlandırma seferberliği

Türkiye'nin ve İstanbul'un en büyük yeşil alanına sahip ilçelerinden olan Büyükçekmece, yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla her geçen gün daha yeşil bir görünüme kavuşuyor.

İlçeye kazandırdığı parklar, bahçeler, yeşil alanlarla yetinmeyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ağaçlandırma seferberliği başlattı. Akgün’ün talimatı sonrasında çalışmalarını başlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece’nin dört bir yanında ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyor.

Ağaçların bakımı tek tek yapılıyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ağaç dikim seferberliği sayesinde Büyükçekmece’nin doğal güzelliğinin artmasını ve korunmasını sağlıyor. Dikilen ağaçların düzenli olarak sulama, budama ve ilaçlamalarını da yapan ekipler aynı zamanda Büyükçekmeceli vatandaşlar tarafından da beğeni ve destek görüyor. Büyükçekmece genelinde, sokaklarda, okul bölgelerinde, parklarda ve yol kenarlarında ağaç dikim seferberliği sürüyor.

“Büyükçekmecelilerin yaşam standartları yükseliyor”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özellikle son dönemde park ve bahçe projelerine daha çok odaklandığını belirterek; “Benim şehircilik idealim her zaman insanların nefes alabileceği alanlar yaratmak üzerine kurulu. Denetimlerim sırasında vatandaşlarımızın bizlere en çok teşekkür ettiği yenlikler parklar, bahçeler, koruluklar kısacası yeşillendirilmiş alanlar için oluyor. Ağaçlandırma seferberliklerini yıllardır aksatmadan gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalar sayesinde Büyükçekmecelilerin yaşam standartları gözle görülür biçimde yükseliyor, yeşil alanlarımızla Avrupa standartlarına ulaşmış bir şehir haline gelmemizi sağlıyor’’ diye konuştu.