Büyükçekmece Belediyesi’nden geri dönüşüme tam destek

Büyükçekmece Belediyesi’nden geri dönüşüme tam destek

Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Büyükçekmece’de bulunan tüm eğitim kurumlarındaki gençleri ve çocukları çevreye karşı bilgilendirmek amacıyla başlattığı seminerleri sürdürüyor

22 OKULDA 5047 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI 

"Geri Dönüşüm Gelecektir" projesi kapsamında düzenlenen bilinçlendirme konferansları sayesinde 2018 yılının üçüncü ayına kadar 22 okuldan 5047 öğrenciye ulaşmayı başaran Büyükçekmece Belediyesi’nin hedefi, eğitim yılı bitene kadar ilçede bulunan tüm okullarda eğitim verebilmek. 

HEDEF: ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSEK BİR NESİL 

Düzenlenen konferanslara öğrenciler büyük ilgi gösterirken, okul çalışanları ve öğretmenlerin de katılımıyla çevre bilinci eğitimleri öğrencilerle de sınırlı kalmıyor. Temel hedefin tüm atıkların geri dönüşüme kazandırılabilmesi olan eğitim boyunca plastik, kağıt, pil, tekstil, yağlar ve cam atıklarının nasıl ayrıştırılması gerektiği ve geri dönüşüme tabi tutulabilmeleri için nelerin yapılması gerektiği bilgileri veriliyor. Doğadan örnekler verilerek atıkların çevreye ne yönde zarar verebildiği de öğrencilere anlatılıyor. Çevre bilinci eğitimi sayesinde bilinçli ve tedbirli nesiller hedefleniyor. 

BOL TEŞVİKLİ BİR PROJE

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullara yerleştirilen geri dönüşüm kutularıyla öğrencileri çevreyi korumaya teşvik eden ekip aynı zamanda her sene düzenlediği atık toplama yarışması sayesinde en fazla geri dönüşüm yapan okulları ödüllendiriyor. Ekipler, okullara yerleştirilen geri dönüşüm kutularını her hafta topluyor. Ayrıca Büyükçekmece genelinde isteyen her esnafa da geri dönüşüm kutusu veriliyor.

BAŞKAN AKGÜN:

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Geri Dönüşüm Gelecektir projesini çok önemsediklerini belirterek; “Büyükçekmece denize ve göle kıyısı olan, geniş yeşil alanları, parkları ve temiz havası ile nadide bir kenttir. Bu kentin güzelliklerini tahrip etmeden gelecek nesillere aktarmak bizim de öncelikli görevimizdir. Bizde bu bilinçle öğrencilerimizi sık sık çevre ve atıklar konusunda bilgilendirme eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Bu çok önemli bir konu ve gelecek neslimiz olan çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadesini kullandı.