Büyükçekmece, 'İsmet İnönü Lozan Parkı' projesini hayata geçiriyor

Büyükçekmece, 'İsmet İnönü Lozan Parkı' projesini hayata geçiriyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kaliteli ve huzurlu sosyal yaşam projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına Sinanoba Mahallesi’nde başlanan İsmet İnönü Lozan Parkı Girişi projesi hayata geçiriliyor.

Başkan Akgün, Büyükçekmece’de hayata geçecek park ve yaşam alanı projelerine Türkiye Cumhuriyeti tarihine adını yazdırmış önemli şahsiyetlerinin isimlerini vermeye devam ediyor.

Huzur ve kalitenin buluştuğu sosyal yaşam alanı

Türkiye’nin park zengini ilçesi Büyükçekmece’de yapımı devam eden park, her yaştan Büyükçekmecelinin huzur ve konfor bulabileceği çok özel bir sosyal yaşam alanı olacak. Park içerisinde yer alan peyzaj düzenlemeleri sayesinde mevsime uygun bitki ve çiçek dikimleri yapılarak, her mevsim renkli ve canlı bir yaşam alanı hayata geçirilecek.

Yürüyüş ve dinlenme alanları ön planda

Toplamda 400 metrekare alana sahip parkta150 metrekare yeşil alan mevcut. İçerisinde oturma ve dinlenme gruplarının da bulunacağı parkta yürüyüş yapan vatandaşlar, geçiş ve yürüyüş yollarının bağlantılı olması sayesinde Büyük Atatürk Parkı’na kolaylıkla geçiş yapabilecek. Özellikle yürüyüş ve koşu yolları vatandaşları açık alanda sporla buluşturacak. Park, merkezi konumunun yanısıra sağladığı sosyal hizmetlerle de fark yaratacak.

Akgün: Tarihimizin değerli isimlerini ölümsüzleştiriyoruz

Park projelerinin artarak devam ettiğini belirten Başkan Akgün; "Son zamanlarda park, sosyal tesis ve yaşam alanı projelerine ağırlık verdik. Bir kente yapılabilecek en değerli eser vatandaşların nefes alabileceği park ve bahçe alanlarıdır. Hayata geçirmeye hazırlandığımız modern yaşam alanı ve parklarımıza Aziz Sancar Nobel Parkı, İsmet İnönü Lozan Parkı, Atatürk Evi Projesi gibi, Cumhuriyet tarihimizin en değerli bilim ve devlet adamlarının isimlerini veriyoruz. İstanbul’un en önemli ihtiyacı olan yeşil alanları oluştururken tarihimizi ölümsüzleştirerek yeni projelere imza atıyoruz'' şeklinde konuştu.