Büyükçekmece Kitap Günleri’ne yoğun ilgi

Büyükçekmece Kitap Günleri’ne yoğun ilgi

1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri, açıldığı andan itibaren yoğun ilgi görüyor.

Büyükçekmece ve çevre ilçelerden kitap günlerine katılan vatandaşlarda binlerce kitap ve onlarca sevilen yazarla aynı çatı altında buluşmaktan son derece memnun.

Kültür ve sanatın kenti Büyükçekmece

Kültürün ve sanatın kenti Büyükçekmece’de, 2 Ekim Pazartesi günü kapılarını açan 1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri her yaştan vatandaştan yoğun ilgi görüyor. 22 yayınevi, 8 sahaf ve 1 taş plak koleksiyoncusunun katıldığı kitap günleri, sevilen yazarların imza günleri ve söyleşilerin yanısıra müzik dinletileriyle de ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatıyor.

Okuma sevgisini aşılamak

8 Ekim akşamına kadar devam edecek olan 1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’ne 7’den 70’e her yaştan okurun ilgisi de yoğun oluyor. Özellikle çocuklara ve gençlere okuma sevgisi aşılamaya yönelik olarak düzenlenen Kitap Günleri’nde birçok ünlü yazar kitaplarını imzalarken, okurlarıyla söyleşilerde buluşuyor. Ayrıca hafta boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli kültür, sanat etkinlikleri düzenleniyor. 1. Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’nde katılan yayın evleri, yazar ve okurlarda düzenlenen etkinliklerden son derece memnun.

Katılımcılar ve vatandaşlar memnun

Hazan Duman (Yayınevi Temsilcisi) : Kitaba sevgi bekliyoruz, kitaba saygı bekliyoruz. Biz gönül dostlarına bir merhaba demeyi bekliyoruz. Okumak, okumak, okumak diyorum. Bir kitap tek bir kişi değildir. Bir sürü yüreğin içine aldığı sayfa ve kalemdir. Yürekten akanlardır. Büyükçekmece Belediye Başkanımıza Hasan beye ve perde arakasında emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Lütfen Büyükçekmece Kitap Günleri’nde bizleri yalnız bırakmayın. Öğretmenler, aileler lütfen çocuklarınıza kitabı sevdirin.

Kuloğlu Ömer (Yazar): Bu hizmeti verdiği için Büyükçekmece Belediyesi’ne müteşekkiriz. Çok güzel dizayn edilmiş bir fuar alanı. Kitap bir hayattır, hayat bir kitaptır. Gençlerimiz çok kitap okumalı. Teknolojinin esiri olmayalım kitabın esiri olalım. Çünkü kitap bize hayatı veriyor. Yaşamımızı veriyor, emeğimizin karşılığını veriyor. Teknoloji bize ancak araç olarak hizmet veriyor.

Mahmud Rahsuli: Ben İran’dan geldim, Büyükçekmece’de yaşıyorum. Çok güzel bir yer olmuş. Her türlü kitap var. Çocuklar için kitaplar var, tarihi kitaplar var