'Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm durdurulmadı!'

'Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm durdurulmadı!'

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son günlerde ilçede kentsel dönüşüm durduruldu şeklinde dedikoduların yayılmasına sert tepki gösterdi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ikinci oturumunda gündem öncesi bir açıklama yapan Başkan Akgün, kentsel dönüşüm ve imar affı konularında bilgilendirme yaptı.

“Vatandaşımız bunlara inanmasın”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şu açıklamayı yaptı: Ben bir kez daha burada belediye meclisimize ve Büyükçekmece ailemize şunu söylemek istiyorum: Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm durduruldu diye bir şey yok. 1996 yılında bu yana yaz mevsimlerinde nüfus yoğunluğu arz eden şehirlerde 1 Haziran’la okulların açılış tarihi olan 15-16 Eylül tarihleri arasında inşaat faaliyetleri durdurulur. Bu tedbiri belediye meclis kararıyla belediyeler alır ve uygular. Bizde 1996 yılından beri Büyükçekmece’nin hala İstanbul’un bir sayfiye kenti olması nedeniyle kışın ortalama üç yüz bin nüfus son, yazın da 1 milyon nüfusa yükseldiğimiz için inşaat faaliyetlerinin tamamını geçici olarak durdurduk. Mevzuata uygun olarak alınan bir tedbirdir. Fısıltı gazetesiyle birçok kişiye siyasi veya kendi çıkarları ve menfaati nedeniyle veya karalama nedeniyle Büyükçekmece Belediyesi kentsel dönüşüm durdurdu diyerek, milleti üzerimize göndermenin anlamı yoktur. Vatandaş da bunlara inanmasın. Sadece şehrin çeşitli yerlerinde boşaltılmış, yıkıma hazır hale getirilmiş binalar yıkılacak, enkazı kaldırılacak. 16 veya 15 Eylül’ü bekleyecekler ama bu arada o inşaat yapmak isteyen ister kentsel dönüşüm olsun isterse normal inşaat yapan kişi olsun. Ruhsatlarını imar durumuna alacak, kentsel dönüşümle ilgili ruhsat almışsa ki almaları lazım o zaman içindeki vatandaşlara aylık kira yardımı yapmalarını sağlayacaklar. Yani durdurduk diye ruhsat vermiyor muyuz ruhsatları veriyoruz. İnşai faaliyeti durdurduk şehrin selameti bakımından.

“Siz kaçak yaparsanız bizde gelir yıkarız”

Başkan Akgün, imar affı konusunda da bir açıklamaya yapmanın gereklilik doğurduğunu kaydederek şunları söyledi: Belediyelerde imar affıyla ilgili herhangi bir faaliyet yok. Hiç kimse belediyelere gidip başvuru yapmasın. İmar affı konusu belediyeleri ilgilendiren bir konu değil. Konunun muhatabı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır. Hiç kimsede imar affı çıktı diye de kaçak yapı yamasın. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada buna asla müsaade etmeyeceğiz. Seçim var diye yangından mal kaçırır gibi kaçak yapı yapma girişiminde olanlara söylüyorum. Siz yaparsanız biz de gelir yıkarız. Yıkmaya da devam edeceğiz.