Büyükçekmeceli kadınlardan 33’üncü Edirne çıkarması

Büyükçekmeceli kadınlardan 33’üncü Edirne çıkarması

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 33’üncüsü düzenlenen Edirne Ramazan Gezisi kapsamında yaklaşık 3 bin kadın ziyaretçi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün nezaretinde Edirne’ye geldi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki heyet Edirne’de resmi temaslarda bulunurken, Büyükçekmeceli kadınlar da tarihi yerleri ziyaret ederek bol bol alışveriş yaptı.

Belediye ve müftülük ziyaret edildi

Başkan Hasan Akgün ve beraberindeki heyet ilk olarak Edirne Belediye binasına gelerek belediye başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Akgün ve beraberindeki heyet daha sonra Edirne Müftülüğünü ziyaret ederek, il müftüsü Emrullah Üzüm ile bir araya geldi.

“Gelecek yıllarda da artarak devam edecek”

Kent ziyaretlerinin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki kadın ziyaretçileri Selimiye meydanına gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Tüm Edirne halkına ve özellikle Edirne esnafına kendilerine göstermiş olduğu ilgili ve alakadan dolayı teşekkür eden Başkan Akgün, ziyaretlerinin bundan sonra ki yıllarda da daha geniş katılımlı olarak artarak devam edeceğini söyledi. Akgün, kendilerini Edirne’de ağırlayan herkese teşekkürlerini ileterek şöyle konuştu; “Büyükçekmece halkı adına, şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. 1986 yılında Büyükçekmeceli birkaç kadının Ramazan’da Edirne’ye gitmek istiyoruz talepleri sonucunda 33 yıl önce başlattığımı Edirne Gezisi her yıl daha artan bir taleple geleneksel hale dönüştü. Bugün de 3 bin Büyükçekmeceli kadınımızla birlikte bir kez daha Edirne’deyiz. Allah nasip ederse bundan sonraki yıllarda da Edirne ziyaretimiz sürecek. Serhad şehri Edirne halkımızın, sonra da Büyükçekmece ve tüm Türkiye’nin yaklaşmakta olan mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.”

Meriç nehri kenarında iftar keyfi

Selimiye Meydanı’ndaki toplu fotoğraf çekiminin ardından Edirne Jandarma Şehitliği ziyareti gerçekleşti. Şehitler için Kuranı Kerim okunması ve dualar edilmesinin ardından Meriç Nehri kenarında bulunan Lalezar Tesisleri’nde iftar programına geçildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne’ye gelen 3 bin Büyükçekmeceli kadınla birlikte oruç açtı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "Ramazan ayı içerisinde 33 yıldır kesintisiz olarak Edirne’ye geliyoruz. Bizleri şehrinde konuk eden belediye başkanımız Recep Gürkan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Lalezar’a teşekkür plaketi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, belediyecilik anlamında bir ekol olarak gördüğünü dile getirerek, tüm Büyükçekmece ailesine Edirne’ye gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ayrıca yıllardır tesislerinde kendilerini iftar programında ağırlayan Lalezar Tesisleri işletmecisi Kemal Kılıç’a teşekkür plaketi ve tarihi taş köprü maketi hediye etti.

İftar yemeğinin ardından Selimiye Camii’nde kılınan teravih namazının ardından Büyükçekmece’ye dönüldü.