CHP İzmir'den Kılıçdaoğlu'nun sözlerine yanıt

CHP İzmir'den Kılıçdaoğlu'nun sözlerine yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki referandum sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklama karşısında konuştu.

Özgür TUĞRUL-Güven, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yorumu karşısında rakamlarla konuştu ve “Genel Başkanımızın konuşmasının içeriği ve referandum değerlendirmesi doğru. Tabi ki 16 Nisan referandum Türkiye’de çok zor koşullar altında gerçekleşti. Bu ‘hayır’ bloku açısından böyle oldu. İktidar partisi ve ‘evet’çiler devletin tüm imkan ve gücünü arkalarına alarak süreci sürdürdüler. Referanduma devletin müdahalesi oldu. Bunun en büyük ağırlığı da İzmir’de hissedildi. Genelde ‘Evet’e çalışıldı ama tüm bunlara rağmen İzmir direnmeye çalışmıştı. ‘Hayır’ blokunda yüzde 12’lik bir oy artışı sağlanmıştır. Bu da çok değerli ve önemli bir rakamdır. İzmirli kadınların, gençlerin, cumhuriyetçilerin büyük emeği vardır. Bana göre bu yüzde 12 civarındaki artış çok değerlidir. Bunun kıymetini bilmek lazım. Bundan sonra da bu artışı yüzde 20’lere 30’lara çıkartacak yeni koşullar oluşturulmalıdır. Modeller geliştirilmesi gerekir” dedi.

ARTTIRANLARA SAYGI DUYMAK LAZIM

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını eleştiri olarak görmediğini belirten Güven, “Eleştiri olarak görmüyorum. Eleştirilecek bir pozisyon yok. Hayır bloku kampanyasını tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de zor şartlar altında yürütmüştü. Buna rağmen hayır oyu yüzde 12 artış gösterdi. Bunları arttıranlara saygı duymak lazım. Bir mücadele zor koşullar altında verilmiştir. Ama bu artışı da abartmamak gerekiyor. Genel başkanımız hayır blokunu daha fazla büyütmemizi istiyor” ifadelerini kullandı.