CHP İzmir'den 'Lider'e tam destek, Kaftancıoğlu için bildiri

CHP İzmir'den 'Lider'e tam destek, Kaftancıoğlu için bildiri

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilk ilçe başkanları toplantısını gerçekleştirdi. Kurultay gündemli toplantı da Kılıçdaroğlu’na tam destek çıktı.

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP İzmir’de olağan kongre sonrası ilk ilçe başkanları toplantısı gerçekleştirildi.

Deniz Yücel’in başkanlık ettiği il binasındaki toplantıda gündem 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek olan Kurultay oldu. Toplantıdan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek çıktı.

3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak olan CHP 36.Olağan Kurultayı ile ilgili görüş alışverişinde bulunmak ve İzmir'in duruşunu belirlemek için bir araya geldiklerini dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Yücel " Tüm ilçe başkanlarımızla birlikte, kurultayımızda Genel Başkanımıza destek vereceğimizi açıklamaktan onur duyuyorum" dedi. 

İLÇE BAŞKANLARIMIZLA, ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

Yücel şunları söyledi: Bugün ilçe başkanlarımızla birlikte kurultay gündemiyle toplandık. Kurultayımız sadece partimiz için değil, tüm ülkemiz için çok önemli. Bugün AKP'nin OHAL'i, hukuksuzlukları ve baskılarına direnen ve bu anti demokratik uygulamalara sarılmış iktidarın karşısındaki tek alternatif olan parti CHP'dir. Adaletsizlikten, yasa tanımazlıktan, OHAL uygulamalarından bıkmış olan her vatandaşımız, CHP'nin bu kurultaydan daha da güçlenerek çıkmasını ve 2019'da yapılacak seçimlerde, Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmasını bekliyor. Böylesine bir ortamda, kurultayımız çok daha önemli bir hale gelmişken, İzmir örgütü olarak bizimde üstümüze düşen sorumluluklar var. Bugün toplantıya katılan ve görüşlerini bildiren tüm ilçe başkanlarımız çok değerli katkılar koydular. Bundan sonrada ilçe başkanlarımızla sürekli bir koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK LİDERİ SEÇECEĞİZ

Toplantıda alınan kararı açıklayan İl Başkanı Deniz Yücel, tüm ilçe başkanlarımızla birlikte, kurultayda CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini açıklamaktan onur duyduğunu , ifade ederken "36.Olağan Kurultayımızda, İlçe Başkanlarımızla birlikte İzmir'den Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verme kararını almış bulunmaktayız. Bu kararı alırken önceliğimiz partimiz değil, ülkemizdi. Biz sadece CHP'ye yeniden genel başkan olacak bir ismi değil, 2019'da Tük iye'yi yönetecek olan lideri destekliyoruz. 2019'da kurulacak CHP ve Halk iktidarının lideri olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir'den ilçe başkanlarımızla birlikte tam desteğimizi açıklamaktan onur duyuyorum" dedi.  

KAFTANCIOĞLU İÇİN BİLDİRİ

Başkanlar ayrıca parti içi eleştirilerin dışında attığı tweetler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti’li yöneticilerin hedefinde olan ve hakkında soruşturma başlatılan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek bildirisi yayınladı.

Bildiri'de şu sözlere yer verildi: 

13 Ocak 2018 Tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul il kongresinde Sayın Canan Kaftancıoğlu' nun, CHP İstanbul il başkanlığına seçilmesinin ardından, AKP'nin en başındaki isminden ve o isme yaranma telaşında olan tüm parti kademelerinden, Sayın il başkanımız ve partimiz hakkında bir karalama kampanyası, bir iftira furyası başlatılmıştır. 

Sayın Canan Kaftancıoğlu demokrasi aşığıdır, her türlü terörün düşmanıdır ve görülmüştür ki, AKP'nin İstanbul'u kaybedeceği korkusunu hortlatan kişidir.

Canan Kaftancıoğlu ve tüm CHP' liler, ülkemizdeki farklı fikirleri, inançları, yaşam tarzlarını bir kambur olarak değil, bir zenginlik olarak görmektedir. 2019'da İstanbul'u ve Türkiye'yi AKP'den kurtaracak olan güç de, bu zenginlikten gelmektedir.

Sayın il başkanımıza, attığı tweetler üzerinden mesnetsiz suçlamalar yapanlar, çözüm süreci dedikleri dönemdeki kendi açıklamalarına, kendi tweetlerine, kendi demeçlerine bir baksınlar.

Eğer bir vatan haini, terör işbirlikçisi arıyorlarsa, AKP''lilerin çözüm sürecindeki açıklamalarında, tweetlerin de bir değil, birden fazla vatan haini bulacaklardır.

Biz bu gürültünün, bu iftiraların sebebini biliyoruz. Sarayın saltanatının bittiği, AKP iktidarının sona ereceği anlaşılmıştır. Polemiklerle çekilmek istendiğimiz tuzağa düşmeyeceğiz. Biz omuz omuza, halkımızın hayal ettiği iktidarı kurmak, OHAL' in hukuksuzluğuna, AKP'nin baskılarına son vermek için çalışmaya, birleşmeye, mücadeleye devam edeceğiz.”

HRANT DİNK DE UNUTULMADI

Gazeteci-Yazar Hrant Dink'in ölüm yıldönümü olması sebebiyle de bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Bugün aynı zamanda, 2007 yılında bir suikaste kurban giden, gazeteci-yazar Hrant Dink'in ölümünün 11.yıldönümü. Kendisini barış ve adalet arayan sözleri, Türk ve Ermeni halklarının kardeşliğine olan katkılarıyla bir kez daha anıyoruz" dedi.