CHP İzmir Karabağlar’da süpriz birleşme

CHP İzmir Karabağlar’da süpriz birleşme

CHP İzmir'de Karabağlar’da mevcut yönetimden rahatsız olan delegeler ‘Çağdaş Demokrasi Platformu’ olarak birlikte hareket etme kararı aldılar. Diğer tarafta ise belediyenin de desteklediği başkan Ali İhsan Yıldız’ın Cumartesi günü ise adaylık açıklaması yapması bekleniyor.

Egemedyası'nın özel haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre süreci ilçe başkanlarının seçilmesiyle devam ediyor. İzmir il örgütünde yarış tüm hızıyla devam ederken gözler metropol ilçelere çevrildi. Karabağlar’da mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’ın adaylığını Cumartesi günü açıklaması beklenirken, mevcut yönetime karşıt olan delegelerin ise ‘Çağdaş Demokrasi Platformu’ olarak birlikte hareket edecekleri belirtildi.

Eğit-Der, ADD’nin (Atatürkçü Düşünce Derneği) oluşturduğu delegeler ile Çağdaş Demokrasi Güç Birliği delegeleri birliktelik kararı aldılar. Protokol imzalayarak, yaklaşan seçimde birlikte hareket edeceklerini ifade ettiler.

CHP’yi İktidara Taşıyacak İlk Adım Karabağlar’dan Olacak

Ege Medyası’nın ulaştığı bilgilere göre, siyasi çekişmelerden uzak durmak ve birlik beraberliğin sağlanması amacıyla protokolün imzalandığı kaydedildi. 9 Aralık da yaşanacak seçimlerde CHP Karabağlar’ın tecrübeli ve çalışkan bir kadroya sahip olması amacıyla birliktelik kararı aldıklarını vurgulayan Çağdaş Demokrasi Platformu üyeleri, ‘Arkamıza kimseyi almadan, örgütümüzle birlikte 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak ilk adımı Karabağlar’dan atacaklarını’ belirttiler.