CHP İzmir’de ilçelerde son durum

CHP İzmir’de ilçelerde son durum

CHP İzmir İl Örgütü hafta sonu mesaisinde birçok metropol ilçede yeni başkanını belirledi.

Özgür TUĞRUL-YURT’un yakından takip ettiği demokrasi şöleninde birçok başkan güven tazeleyerek görevine devam ederken, bazı ilçelerde sürpriz yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir il örgütünde olağan kurultay süreci ilçe başkanlarının seçim maratonuyla sürdü. CHP İl örgütünün hafta sonu mesaisinde sonucu merakla beklenen metropol ilçelerde büyük heyecan yaşandı. Buca, Karabağlar, Bayraklı, Karşıyaka, Gaziemir, Bergama, Foça ve Balçova’da seçimler geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı.

Birçok ilçe örgütünde mevcut başkanlar güven tazeleyerek görevlerine devam ederken, bazı ilçelerde sürpriz yaşandı. Partililerin Pazar günü mesaisinde gerçekleştirilen seçimlerde gözler Buca ve Karşıyaka’da ki sonuçlardaydı.

Buca’da Akdağ İpi Göğüsledi

Buca’da iki adayın yarıştığı kongreyi İstanbul Milletvekili Eren Erdem yönetti. İlginin yüksek olduğu seçimde 403 delege oy kullandı. Çağdaş Kaya’nın hazırladığı mavi liste 200 Kasım Akdağ’ın hazırladığı beyaz liste ise 202 oy aldı. Meclis Üyesi Kasım Akdağ, CHP Buca’nın yeni patronu oldu.

Karşıyaka’daki Gergin Kongrede Kazanan Yıldırım

Öte yandan tartışmaların yaşandığı bir diğer ilçe Karşıyaka’ydı. Mevcut başkan Uğur Yıldırım ile Serdar Koç yarıştı, “Artık parti içinde ‘Kral çıplak’ deme zamanıdır. Parti küçük ve sizin olmayacak. Parti büyük ve örgütün olacak. CHP 3 oka sıkıştırıldı” sözleri salonun geneli tarafından tepkiyle karşılandı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, parti içi hesaplaşma yerine örgütün kenetlenerek iktidarla mücadele etmesi gerektiğini belirtirken, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı CHP’li Battal İlgezdi’yi hatırlatarak, “Yarın benim başıma da bir şey geldiğinde ‘Oh’ mu diyeceksiniz?” diye sordu. Konuşmaların ardından yapılan seçimde kazanan Uğur Yıldırım oldu. Karşıyaka’da 408 delege oy kullandı. Yıldırım 244 oyla yeniden Başkan olurken,Koç,164 oy aldı.

Gaziemir’de Özkan Dönemi

2012 yılından beri ilçe başkanlığını sürdüren Umut Tekin’in aday olmadığı Gaziemir kongresi coşkuyla başladı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede Kasım Özkan ve Eski Başkan Elif Becek yarıştı. Divan Başkanlığını CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan’ın yaptığı kongrede kazanan 256 oyla Kasım Özkan oldu. Elif Becek ise 81 oy aldı.

İzmir Örgütünde Yoğun Mesai

Bayraklı ve Balçova’da mevcut ilçe başkanları güven tazeleyerek görevlerine devam etti. Foça’da ise mevcut başkan Günal Biçer’in işaret ettiği 25 yaşındaki Baran Gezmiş Yıldırım yeni başkan oldu. Bergama’da ise mevcut başkan Ayşe Şimşek ile Mehmet Eceviz Canbaz yarıştı. Canbaz 201 Şimşek ise 181 oy aldı. Bergama’nın yeni başkanı Mehmet Eceviz Canbaz oldu.

Karabağlar, Yıldız’la Devam Dedi

Partililerin Cumartesi mesaisinde ise gözler Karabağlar’daydı. Mevcut Başkan Ali İhsan Yıldız ile Necati Akpınar yarıştı. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın yönettiği seçimlere katılım oldukça yüksekti. Eski ilçe Başkanı Orhan Polat’ın, ‘Biz birer Deniz, Hasan ve Hüseyin olana kadar mücadele etmek zorundayız. Parti içinde kimin nereli olduğuna, kimin kimi desteklediğine bakmaksızın bir olmalıyız’ sözleri salonda uzun süre alkışlandı. Seçimde Ali İhsan Yıldız 267 oy Necati Akpınar ise 131 oy aldı. Yıldız, güven tazeleyerek göreve devam etti.

Gözler Çiğli’de

CHP İzmir il örgütünde artık gözler 17 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek Çiğli kongresine çevrildi. Muhaliflerin adayını belirlemek için sandık kurduğu yarışta Utku Gümrükçü’nün aday olması kesinleşti. Öte yandan mevcut başkan Zeynel Mertoğlu’nun ise aday olup olmayacağı henüz kesinleşmiş değil.