CHP İzmir’de seçim heyecanı devam ediyor

CHP İzmir’de seçim heyecanı devam ediyor

CHP İzmir İl Örgütünde ilçe başkanlıklarının seçimleri devam ediyor. İzmir’in metropol ilçelerinden olan Bornova’da mevcut ilçe başkanı Nevzat Kavalar, yeniden başkan seçildi.

Özgür TUĞRUL – Onurcan UYGUR /İZMİR Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağan kurultay süreci ilçe başkanlarının seçimiyle devam ediyor. İlçe başkanlığı yarışında ikinci haftayı geride bırakan CHP İzmir il örgütünde, metropol ilçelerden olan Bornova’da yeni başkan belli oldu.

Evka 4 Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen seçime, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Divan Başkanı Hakkı Süha Okay’ın olduğu seçimde mevcut ilçe başkanı Nevzat Kavalar’ın yanı sıra Adnan Hocaoğlu yarıştı. Üçüncü aday olan Osman Koçanı ise, kongrede yaptığı konuşmanın ardından ‘Yıprandığı’ gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kazanan Mavi Liste

Konuşmaların ardından başlayan seçim yaklaşık 2 saat sürdü. Sandıktan çıkan sonuçlara göre mevcut başkan Nevzat Kavalar’ın çıkardığı mavi liste 241 oy alırken, Adnan Hocaoğlu’nun beyaz listesi 147 oyda kaldı. Mevcut başkan Kavalar, yeniden başkan seçildi.

Kongreye İlgi Yok

Yaklaşık 14 bin üyesi olan ve 400’e yakın delegesi bulunan Bornova ilçe örgütünün ise kongreye olan ilgisi düşüktü. Birçok katılımcının kongrenin bir şölen havasından uzak olduğunu belirtmesi, protokol üyelerinin yaptığı konuşmalara da yansıdı. Seçim takvimi bu hafta sonu Karabağlar, Buca gibi önemli ilçelerdeki yarışlarla devam edecek.