CHP Karabağlar’da seçim öncesi sert açıklamalar

CHP Karabağlar’da seçim öncesi sert açıklamalar

CHP’de olağan kurultay süreci devam ediyor. CHP İzmir il örgütünde gözler 9 Aralık’ta gerçekleşecek Karabağlar yarışına çevrildi. İlçede seçim öncesinde delegelerle bir araya gelen eski ilçe başkanı Orhan Polat, açıklamalarda bulundu

ÖZGÜR TUĞRUL – ONURCAN UYGUR/İZMİR 

Cumhuriyet Halk Partis’nin olağan kurultay süreci ilçe başkanlarının seçilmesiyle devam ediyor. CHP İzmir’de sonucu merakla beklenen metropol ilçelerde seçimler yapılmaya başladı. Bornova’nın ardından gözler Cumartesi günü gerçekleştirilecek Karabağlar kongresine çevrildi. Mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız’ın yeniden aday olacağını açıklamasıyla birlikte eski ilçe başkanı Orhan Polat’ın da desteklediği aday Necati Akpınar yarışacak.

Polat’dan Yıldız’a Cevap

Cumartesi günü gerçekleşecek yarış öncesinde kendilerini destekleyen delegelerle bir araya gelen aday Necati Akpınar ve ekibi, rakiplerine göz dağı verdi. 200’den fazla delegenin katıldığı kahvaltıda eski ilçe başkanı Orhan Polat, mevcut başkan Ali İhsan Yıldız’ın kendisi için dediği ‘Orhan Polat, bize borç bırakmıştır’ açıklamalarına cevap vererek, önemli açıklamalarda bulundu.

‘Eğer Benim Adıma Borç Varsa, Bin Katını Ödeyeceğim’

Polat, “Sayın Başkana sizin aracılığınıza sesleniyorum; Eğer benim adıma ödediği bir borç varsa, getirsin onu bin ile çarpıp kendisine ödeyeceğim. Bu tür açıklamalar öyle gösteriyor ki, seçimi kaybettiğini anlaması değil kaybettiğini gördüğünün kanıtıdır. biz kimseye borç bırakmadık kendi hesap cetvelimizi kongrede ibra ettik ve sonradan da devir teslimde ibra ettik. Eğer bir borç varsa şerh koysaydı veya vardı da şimdimi akıllarına geldi. Bu bel altı siyaseti son derece ayıptır” dedi.

‘Yıldız’ın Benimle Uğraşması Manidar’

Başkan Yıldız’ın halen kendisiyle uğraşmasının manidar olduğunun altını çizen Polat, “Mahalle toplantılarında Sayın Yıldız, halen benimle uğraşıyor. Bu davranışını manidar buluyorum. Çünkü ben bir yere aday falan değilim. 2009 yılında çıkan bir vergi borcunu benimle ilişkilendirmeye çalışıyor. Benim siyasal duruşum kazanırken de kaybederken de centilmen olmaktan yanadır. Bir CHP’li siyasetçiye de bu yakışır” diye konuştu.

Kahvaltıya Yoğun İlgi

Düzenlenen kahvaltıya ilginin yüksek olduğunu belirten Polat, ‘Pazar gününü bizlere ayıran bütün emekçi dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bir hafta kala birlik ve beraberliği gösterdiler. Biz arkamızı emekçilere, dostlarımıza dayadık. Listemizi de örgütümüzle birlikte oluşturacağız. Kim ne emek verdiyse listede yer alacak. Ve değişimi Karabağlar’dan başlatacağımıza inancımız tam. Hayırlı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.