CHP Konak Gençlik ve Kadın Örgütleri 'Şeker Fabrikaları özelleştirilmesin'

CHP Konak Gençlik ve Kadın Örgütleri 'Şeker Fabrikaları özelleştirilmesin'

CHP Konak Gençlik ve Kadın Örgütleri, 1 Mart tarihinde Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili açıklamalarından ardından, 17-24 Mart tarihleri arasında Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde ve Konak meydanında, “Şeker Fabrikaları Özelleştirilmesin” başlığı altında imza kampanyası düzenlediler.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili ihale açılmasının ardından, Türkiye geneli büyük tepkilere yol açan karar, İzmir’de de geniş yankı buldu. Bunun üzerine sokağa inip, imza masaları kuran CHP Konak Gençlik ve Kadın örgütleri 7000 vatandaşın imzasını toplamayı başardı. Toplanan imzalar Salı günü parti genel merkezine sunulacak.

İmza çalışmasının sokak bölümünü tamamlayan CHP’liler, sosyal medya üzerinden de benzer çalışmayı sürdürüyorlar. Geniş kitlelere ulaşabilen “Change” sitesi ile “ŞekerFabrikalarıÖzelleştirilmesin” başlığı altında imza kampanyası başlatan CHP Konak Gençlik Kolları, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden vazgeçilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler. Partililerin ve vatandaşların büyük desteğini alan çalışmaya, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, ve CHP Parti Meclisi Üyeleri Sevda Erden Kılıç ve Erdal Aksünger başta olmak üzere birçok ilçe başkanı, gençlik kolları başkanı ve kadın kolları başkanları da destek oldu.

CHP Konak Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan, “Ülkede milli ve yerli sermayemiz sırayla yabancılara peşkeş çekiliyor. Cumhuriyetin temeli olan fabrikalarımızın satılması asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Çay-Kur, Tekel, Türk Telekom, Tariş, Sümerbank ve nicelerini satanlar, bilsinler ki biz ölmedik ve şeker fabrikalarımıza sahip çıkacağız ve sattırmayacağız. Çünkü şeker fabrikalarının satılması demek, tarımın yok olması, birçok kişinin işsiz kalması demek. Nişasta bazlı şeker ya da yüksek fruktozlu mısır şurubuyla çocuklarımızın zehirlenmesi demek. Şeker demek vatan demek. O yüzden vatanın satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca çalışmalar boyunca birçok vatandaşımızın konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını gördük. Bilgilendirme açısından da faydalı bir çalışma gerçekleştirdik. Bir haftadır sokakta yaptığımız çalışmaları sonlandırdık ancak sosyal medya üzerinden kampanyamız devam ediyor. Duyarlılıklarını gösterip şeker fabrikalarımızın özelleştirilmesine karşı çıkıp imza atan tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.