CHP'li Başkan dünya gençlerine Atatürk'ü anlattı

CHP'li Başkan dünya gençlerine Atatürk'ü anlattı

Bakırköy Belediyesi dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencileri ağırladı.

CHP'li Bakırköy Belediyesi dünyanın dört bir tarafından gelen siyaset bilimi öğrencilerini ağırladı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu gelen öğrencilerle yakından ilgilendi. Yarın bu gençlerin dünyayı yönetceğinin altını çizen Kerimoğlu gençlerle neler konuştuğunu YURT'a açıkladı.

Yurt dışından gelen Siyaset Bilimi öğrencilerinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kerimoğlu "dünyadaki etnik Milliyetçilik ve Kültürler arası diyalog eksikliğinin değerlendirmesini yaptık" dedi.

Ülkemize ziyarete gelen genç siyaset bilimcilerin Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduklarını aktardıklarını belirtti. Gençlerin Türkiye'deki yönetimin gittikçe Otoriterleşen tavrının dünya ülkelerinde de tedirginlik yarattığını aktardıklarını söyledi.

Kerimoğlu kendisinin de gençlere 'başka bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu, bu yüzden de sizin gibi gençlere ihtiyaç olduğunu söylediğini' belirtti.

CHP'Lİ BAŞKAN DÜNHYA GENÇLERİNE ATATÜRK'Ü ANLATTI

CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu dünyanın dört bir tarafından gelen siyaset bilimci gençlere Atatürk'ü anlattı ve O'nu örnek gösterdi. Bir kişinin neler yapabileceğini, çağdaş, medeni bir ülkeyi nasıl baştan yarattığını anlattı.

DÜNYA GENÇLERİ: BİZ ONU TANIYORUZ

Gençler ders kitaplarında Atatürk'ün okutulduğunu, onu bildiklerini söyledi. Siyaset bilimcilerin kesinlikle Atatürk'ü bilmesi gerektiğini söylemeleri üzerine Kerimoğlu duygusal anlar yaşadı. Gençler ziyaretlerinin ardından Başkan'la vedalaşarak ayrıldılar.

 Dünyadaki etnik Milliyetçilik ve Kültürler arası diyalog eksikliğinin değerlendirmesini yaptığımız genç arkadaşlarımız,  "Türkiye'nin Otoriterleşmesinden duydukları endişeyi bizlerle paylaştı.