CHP'li Başkan:  Siz 19 Mayıs’ı, ne yasaklayabilirsiniz ne de unutturabilirsiniz

CHP'li Başkan:  Siz 19 Mayıs’ı, ne yasaklayabilirsiniz ne de unutturabilirsiniz

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, Güzelbahçe Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif bayram töreni düzenledi. 

Özgür TUĞRUL-Sabah sadece Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunum töreninden sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. 

Törende AKP İlçe Başkanlığı ile birlikte aralarında Kent Konseyi, Cumhuriyet Kadınları Derneği,  ÇYDD, TEMAD’ın da bulunduğu çok sayıda STK çelenk bıraktı.CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam,  çelenk sunum töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:“15 yıldır birileri bu kanla kazanılmış özgürlüklerimize, cumhuriyetimize karşı bir takım girişim yapıyorlar. Yasaklamak… Ne kadar kolay söyleniyor bu kelime öyle değil mi? Ama yok, bu o kadar basit bir kelime değil. Siz ne 19 Mayıs’ı, ne 23 Nisan’ı, ne 30 Ağustos’u, ne 29 Ekim’i, ne de 10 Kasım’ı yasaklayabilirsiniz, ne de unutturabilirsiniz…Şunu biliniz ki; Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürk sevdasını taşıyan yoldaşlarımız asla unutmazlar. Ve yine şunu çok iyi biliniz ki; sizler unutturmaya çalıştıkça bizler daha çok hatırlıyoruz.

İnce’den birlik beraberlik mesajı

Törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de birlik beraberlik mesajı verdi. İnce, “Atatürk’ün ulusal kurtuluş savaşını başlattığı tarih olan bugünde Güzelbahçe’deki bütün sivil toplum örgütleri birlik ve beraberlik içinde burada çelenk sunmaya geldi. Keşke devletin temsilcisi ve çocuklarımız, öğrencilerimiz de bu törende olsaydı.Bu güzel bayramlarımızı hep birlikte kutlasaydık. Meydanlardan salonlara girmeseydik” dedi.Daha sonra resmi bayram töreni belediye spor salonunda gerçekleştirildi. Buradaki törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı, şiirler okudu.