CHP'li Bedri Serter, esnafla buluştu

CHP'li Bedri Serter, esnafla buluştu

CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, seçim bölgesinde esnaf teşkilatlarını ve esnafı sürekli gezerek sorunlarını dinledi. Ziyaretleri sırasında esnafa yönelik projelerini anlatan Serter, Esnaf Bakanlığı kuracaklarının müjdesini verdi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu’yu da makamında ziyaret eden Serter, Mutlu’dan da esnafın sorunları ile ilgili bir dosya aldı. Ziyarette konuşan Zekeriya Mutlu, esnafın birçok sorunu olduğuna işaret ederek özellikle alışveriş merkezleri nedeniyle küçük esnafın büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti. İzmir’in tarihi çarşısı Kemeraltı’nın da ayağa kaldırılmasını isteyen Mutlu, Ankara’dan daha çok ilgi görmek istediklerini vurguladı.

Esnafın kira stopajı kalkacak

Seçim çalışmaları kapsamında esnaflara özel ilgi gösterdiğini, kendisinin de 8 yaşından bu yana esnaf camiası ile iç içe olduğunu belirten CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter, esnafın sorunlarını çok iyi bildiğini, Ankara’da esnafın sorunlarının çözümü için de aktif olarak çalışacağını söyledi. CHP olarak esnafa yönelik birçok projeleri olduğunun altını çizen Serter, “Alışveriş merkezlerinin artması nedeniyle büyük kayba uğrayan esnafımız bir bir kepenk kapatırken, ayakta durmaya çalışanlara destek olmak en büyük vazifemiz. Seçildiğimiz takdirde esnafa yönelik çalışmalarımıza ağırlık vererek ilk iş olarak kira stopajını kaldıracağız. Ayrıca esnafa yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız.Ücretlilerin ve esnafın asgari ücrete kadar olan gelirlerine gelir vergisi muafiyeti tanıyacak şekilde, gelir vergisi dilimlerini yeniden düzenleyeceğiz” dedi.