CHP'li belediye 23 mahalle, 27 semt merkezinde kurs açtı, 10 binin üzerinde yurttaş yararlandı

CHP'li belediye 23 mahalle, 27 semt merkezinde kurs açtı, 10 binin üzerinde yurttaş yararlandı

Bayraklı Belediyesi’nin 23 mahallede açtığı 27 semt merkezinde çeşitli kurslara katılan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini düzenlenen sergilerde görücüye çıkarıyor.

Özgür TUĞRUL- Her gün farklı bir serginin açılışını gerçekleştiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yıl boyu süren kurslarımızdan dönüşümlü olarak 10 binin üzerinde vatandaşımız yararlanıyor. Kurslarımız aynı zamanda terapi merkezi olarak da görev yapıyor” dedi.

Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen ev tekstili, makine nakışı, hobi ve takı tasarım, ahşap boyama, elde kurdele, kırkyama, iğne oyası, yağlı boya resim kurslarına katılan kadınlar, büyük emek harcayarak ürettikleri ürünleri semt merkezlerinde gerçekleştirilen sergilerde görücüye çıkarıyor. Kursiyerlerin yaptığı ürünler profesyonel eller tarafından yapılanlara adeta taş çıkarıyor. Birbirinden güzel ürünler ay sonuna kadar semt merkezlerinde sergilenmeye devam edecek.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, semt merkezlerindeki yıl sonu sergilerinin açılışını bizzat yaparak kursiyerlere destek oluyor. Başkan Karabağ, semt merkezlerindeki kursların yıl boyu devam ettiğini belirterek, “Kursiyerlerimiz sürekli değişiyor. Her yıl dönüşümlü olarak 10 bin vatandaşımıza kurs veriyoruz. Bu gerçekten önemli bir rakam. Ayrıca kurslarımız terapi merkezi gibi çalışıyor. Tüm kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.