CHP'li Hülya Güntaş'tan adaylık açıklaması

CHP'li Hülya Güntaş'tan adaylık açıklaması

Eğitimci Hülya Güntaş CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi’ne giderek başvurusunu yapan Hülya Güntaş, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. Basın toplantısında CHP 2. Bölgede görev yapan parti üyeler, ilçe başkanları ile çok sayıda partili Hülya Güntaş’ı yalnız bırakmadı.

Eğitimci Hülya Güntaş, burada yaptığı konuşmasında hak ve adalet vurgusu yaptı.  Birliktelik mesajı veren Eğitimci Hülya Güntaş  “Sevgili halkımız, size bu düzeni tek başıma değiştiremeyeceğimin sözünü veremem. Fakat herkese birlikteliğimizin verdiği güç ile özgür ve adil bir düzenin kurulması için var gücümle mücadele edeceğime dair söz verebilirim” dedi.

‘HALKIN YOKSULLUĞUNA SON VERİLMELİDİR’

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir siyaset tarzı benimseyeceğini ifade eden Hülya Güntaş, “Halkımızı özgürleştirecek, biz kadınlara gereken değeri verecek, öğrencilerimize çalışmalarının ve ailelerinin mücadelelerinin karşılığını verecek iktidarların kurulmasında emek harcamaya adayım. Yoksullaştırılıp sosyal yardımlarla geçinen ‘halkı yoksulluğuna son verilmelidir’ diyerek yola çıktım. Ben aday oldum çünkü engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılmalarını ve görünür olmalarını sağlamak düzenlenen yasaların kağıt üzerinde değil, adaletli ve doğru bir şekilde uygulanması için adayım” ifadelerini kullandı. 

Hülya Güntaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Emek adına, demokrasi adına kardeşçe bir arada yaşam mücadelesi için; kamunun tasviyesine ve özelleştirmelere karşı çıkmak için; Artvin Cerattepe'den ve Bursa Başköy'den başlayan DOSAB Kömürlü Termik Santrali ile devam eden havamızın, suyumuzun kirletilmemesi, doğamızın ve ormanlarımızın katledilmemesi için; yaratılan korku imparatorluğunun yıkılması için; OHAL KHK'larıyla ekmekleri elinden alınan Kamu Emekçileri'nin haklarını savunmak için; herkesin fikir ve düşüncesini rahatça ifade edebileceği bir Türkiye için adayım.”