CHP'li İnanç: Güneşi İzmir'den Anadolu'ya yayacağız

CHP'li İnanç: Güneşi İzmir'den Anadolu'ya yayacağız

Altan İnanç 24 Haziran'da yapılacak erken genel seçim için İzmir 1. Bölge milletvekilliği aday adaylığını ilan etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, 24 Haziran'da yapılacak erken seçim için adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen basın açıklamasına İnanç'ın ailesi ve çok sayılda partili katıldı. Adaylık konuşması yapan İnanç net mesajlar verdi. İnanç, "Bu çatı altında yaptığım adaylık açıklamasını önemsiyorum.” dedi.

İnanç yaptığı adaylık açıklamasında, “Ülkemizin dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı bizler için onurlu ve aydınlık yaşamın adı olan Cumhuriyet’imizin ilkelerine ve temel değerlerine büyük saldırıların olduğu, günümüz Türkiye’sinde en önemli tarihsel süreçten geçiyoruz. AKP’nin 15 yıllık iktidarının artık bir baskı rejimine dönüştüğü somut bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Türkiye büyük bir kırılmaya doğru gidiyor ve AKP bu kırılma noktasına elindeki tüm devlet güç ve imkanlarını sahaya sürerek giriyor.” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZ FEODAL BEYLER TARAFINDAN YÖNETİLEMİYOR 

"Türkiye bundan önce yaşamadığı kadar zor bir dönem yaşıyor. Genç cumhuriyetimiz 15 yıldır kafaları pas tutmuş feodal beyler tarafından yönetilemiyor. 16 yıllık iktidarlarında hafızalarınıza bakın, bu zatı şahane ne istedi de yapamadı? Neyi istediniz de gerçekleştiremediniz? Beraber Yürüdüğünüz yolları kimlerle yürüdüğünüzü insanlar biliyor, bizler biliyoruz. Her karış toprağında şehit kanı bulunan bu ülke tek adam diktatörlüğüyle yönetilemez. Bizim buna itirazımız var. Onun için bu seçim önceki seçimlerden çok daha önemli" diye konuştu.

"SORUMLULUK ALARAK DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM"

“Türkiye büyük bir hesaplaşma yaşıyor. Bu karanlık gidişatı durdurabilecek, ve Türkiye’yi sürüklendiği bu çıkmaz sokaktan çıkarabilecek tek güç Cumhuriyet Halk Partisidir. Emperyalizme karşı başkaladıran, ulusal direnişi yöneten, stratejik bir devrimi gerçekleştiren, sonrasında çağdaş bir model oluşturan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu şanlı Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu toprakların en zor koşullarda dahi teslim alınamayan iradesiyiz. Ülkemizin en karanlık dönemlerinde olduğu gibi, bugünde yaşadığımız coğrafayanın tüm dikkatini ve umudunu üzerimizde taşıyoruz. Partimizin tekrardan bağımsız hukuk devleti olan ve sosyal adaleti sağlama yolunda vereceği mücadelede bireysel sorumluluk almak ve daha fazla katkı sağlamak istiyorum. Emeğe, özgürlüğe, eşitliğe, kardeşliğe düşman olan saldırı dalgasını karşılamak için 24 Haziran 2018’de yapılcak genel seçimde İzmir 1.Bölgeden milletvekili aday adayıyım.”

"GÜNEŞİ İZMİR'DEN ANADOLU'YA YAYACAĞIZ"

Ailesini tanıtan İnanç konuşmasını şöyle tamamladı, "Mütevazi yaşayan bir aileyiz. Her yurttaş gibi halkımıza sorumluluğumuzun farkındayız. Bu yol ince ve uzun bir yol. Bu yolda bazen yoruluyorsunuz, o zaman da dostlara ihtiyaç duyuluyor. Siz bana yoldaşlık ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Demokrasinin anlamını yitirdiği bu günlerde, demokrasiyi yeniden anlamlandırmak için var gücümle ve sarsılmaz inançla çalışacağıma söz veriyorum. Dünyayı ters döndürmeye gücümüz yetmez ama İzmir'den Anadolu'ya ışık doldurmaya gücümüz yeter. Tünelin ucundaki ışığa Kararlılıkla yürüyeceğimize inanıyorum."