CHP'li Karadeniz: Hemşirelik kutsal bir meslektir

CHP'li Karadeniz: Hemşirelik kutsal bir meslektir

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, sağlık alanının her noktasında emek veren hemşirelerin çalışma koşulları ile özlük haklarının iyileştirilmesinin sağlık alanındaki sorunların çözümünde etkili olacağını söyledi.

CHP’li Barış Karadeniz, Hemşireler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamasında, hemşireliğin özveri, sabır ve hoşgörü ile yapılan bir meslek olduğuna inandığını belirterek, “Hemşirelik kutsal bir meslektir” dedi.

Sağlık alanındaki sorunların çözümü için insana yatırım yapılması gerektiğinin altını çizen Barış Karadeniz, şunları söyledi:

“Hemşirelik, özveri, sabır ve hoşgörü içinde yapıldığına inandığım kutsal bir meslektir. İnsan hayatı ile birebir ilişkisi olan hemşirelik mesleği insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olarak hayatın her döneminde önemini korumaktadır.

İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, fedakarca, zor şartlarda mesleki sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan hemşireler, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, rahat çalışabilecekleri ortam ve imkanlar sağlanmasını bekliyorlar. Hemşirelerin fedakarlıklarının göz ardı edilmesi, beraberinde de toplum sağlığını görmezden gelmek anlamını taşır. Hemşirelerin ve beraberinde tüm sağlık çalışanlarımızın beklentileri boşa çıkarılmamalıdır. Bu nedenle, sağlık alanının her noktasında emek veren hemşireler ve tüm sağlık emekçilerimizin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesi sağlık alanındaki sorunların çözümünde etkili olacaktır.

Yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla gece gündüz demeden çalışan sağlık alanının temel taşı olan, tüm zorluklara rağmen özveri ile bu kutsal görevi yerine getiren tüm hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyorum.”