CHP'li Polat: Gençler için, gençlerle birlikte geliyoruz!

CHP'li Polat: Gençler için, gençlerle birlikte geliyoruz!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Mahir Polat, gençlerin niteliksiz eğitimden büyük zarar gördüğünü, paralı eğitim ve kötü sınav sistemi nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, “Hiçbir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe güven ve umutla baktığı kalkınmış bir refah ülkesini el birliğiyle yaratacağız” dedi. Polat, CHP iktidarında maddi durumu iyi olmayan 18-20 yaş arasındaki gençlere aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği, üniversite öğrencilerine de

CHP İzmir Milletvekili Adayı Mahir Polat, AKP iktidarında eğitim sisteminin giderek niteliksiz hale getirildiğini, bu nedenle gençlerin büyük zarar gördüğünü belirterek, “Gençlerimiz umutsuzluğa mahkum ediliyor. Hiçbir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe güven ve umutla baktığı kalkınmış bir refah ülkesini el birliğiyle yaratacağız” dedi. CHP’nin gençlere yönelik seçim vaatlerini anlatan Polat, “ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1000 TL Gençlik Bursu vereceğiz” diye konuştu.

SEVGİ YOLU’NDA YÜRÜYÜŞE KATILDILAR

CHP İzmir Milletvekili adayları ve ilçe örgütleri, CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın Sevgi Yolu’nda düzenlediği yürüyüşe katıldı. CHP İzmir Milletvekili adayları Mahir Polat ve Salih Özçifçi, gün boyu da Bornova ve Bayraklı’da CHP ilçe örgütleriyle birlikte gezerek, vatandaşın sorunları dinledi. Esnafla, gençlerle, halkla buluşan Polat ve Özçifçi, herkesi 24 Haziran’da oy vermeye çağırdı.

“GENÇLER UMUTSUZLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”

CHP’li Polat, genç kuşakların niteliksiz eğitim sisteminden büyük zarar gördüğünü, paralı eğitimden ve kötü sınav sisteminden muzdarip olduğunu belirterek, “İş bulma umudunu kaybetmiş yüz binlerce gencimiz, okurken çalışmak zorunda kalıyor. Gençlerimiz umutsuzluğa mahkum ediliyor. Öğrenciler, yozlaşmış eğitim sisteminin ve işsizliğin birer kurbanı haline getiriliyor. Neredeyse her beş gencimizden biri iş bulamıyor. Yaklaşık 9,5 milyon kişi güvencesiz, kayıt dışı çalışıyor” dedi.

“REFAH ÜLKESİNİ BİRLİKTE YARATACAĞIZ”

CHP iktidarında her bir yurttaşın aşının ve işinin olduğu bir gelecek yaratılacağını ifade eden Polat, “Hiçbir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadığı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğe güven ve umutla baktığı kalkınmış bir refah ülkesini el birliğiyle yaratacağız. Ülkemizin kalkınması, kalkınırken refahın hakça paylaşılması ve her bir yurttaşımızın gelecek endişesi taşımadan, mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşması en temel gayemizdir” dedi.

“GENÇLERİMİZİ HER AÇIDAN DESTEKLEYECEĞİZ”

CHP’nin gençlere yönelik hayata geçireceği projeleri de anlatan Polat, Anayasa’nın 58. maddesinde yer alan ve gençleri olağan şüpheliler olarak yaftalayan bakış açısını değiştireceklerini söyledi. Polat, TBMM’de “Gençlik İhtisas Komisyonu” kurulacağını, “Ulusal Gençlik Konseyi”nin hayata geçirileceğini belirterek, CHP’nin gençlere yönelik vaatlerini şöyle sıraladı:
    “15 - 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize ‘Genç Kart’ vereceğiz.
Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda ‘Gençlik İndirimi’ uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er TL olmak üzere yıllık 1000 TL Gençlik Bursu vereceğiz.”