CHP lideri, İzmir'den sadece o isme görev verdi

CHP lideri, İzmir'den sadece o isme görev verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüzük komisyonuna İzmir’den PM Üyesi Sevda Erdal Kılıç’ı aldı.

Özgür Tuğrul/ YURT

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonunda yapacağı tüzük kurultayının hazırlıkları sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde önemle durduğu son değişiklikler için sandık kurulacak. Kurultay delegeleri bu kez tüzük değişikliği için Ankara’da oy kullanacak. Aralarında milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyelerinin bulunduğu bir gurup tüzük değişikliği öncesi Kılıçdaroğlu’na “demokratik tüzük” çağrısında bulunmuştu. Parti içinde harekete neden olan bu gelişmenin ardından Kılıçdaroğlu yeni görevlendirmeleri yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez adına tüzük komisyonunda çalışacak isimleri belirledi. Parti Meclisi’nden sadece üç kişi yer alırken genel başkan İzmir’den tek isim belirledi. Görevlendirme listesinde PM’de ikinci dönem görev alan Avukat Sevda Erdan Kılıç yer aldı. Kılıç ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve Ali Haydar Akar da PM’yi temsil edecek.

Öte yandan, tüzük değişikliği için belirlenen komisyonda illerden gelen temsilciler, PM’den 3 kişi, milletvekillerinden ise 2 isim bulunuyor. Milletvekillerini, TBMM parti grubu, PM üyelerini ise bizzat genel başkan tercih ediyor. Milletvekilleri arasında ise İzmir’den Murat Bakan bulunuyor.