CHP’li Biçer adayını gösterdi

CHP’li Biçer adayını gösterdi

Foça İlçe Başkanı Biçer, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatı çerçevesinde kongrede aday olmayacağını söyledi. Biçer ayrıca genç Yıldırım’ı yerine aday gösterdi. Bu gelişmenin ardından Biçer’in 2019 yerel seçimlerde aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Özgür TUĞRUL-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay sürecini tüm hızıyla işletiyor. Mahalle delege seçimleri sonrasında ilçe kongreleri de devam ediyor. Genel merkez kurultay tarihini 3-4 Şubat 2018 olarak netleştirdi. İzmir’de il kongresi ise 7 Ocak’ta gerçekleşecek.

İzmir’de mahalle seçimlerini çarşaf liste ile gerçekleştiren Foça’da 10 Aralık Reha Midilli Kültür Merkezi’nde delegenin önüne sandık konulacak. Süreçte göreve devam etmeyeceğini açıklayan İlçe Başkanı Günal Biçer, İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’ı yerine aday gösterdi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile arasında soğuk rüzgarlar esen İlçe Başkanı Biçer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ talimatı doğrultusunda görevini bıraktığını açıkladı.

Biçer, “Çok değerli yol arkadaşlarım,2015 yılının 6 Aralık’ında sizlerin takdiriyle başlayan görev sürecimiz bu 10 Aralık’ta son bulacak ve bu süreç tamamlanacak. O günden bugüne gelişen siyasi konjonktürü analiz ettiğimizde geldiğimiz noktanın 6 Aralık 2015’ten çok farklı olduğunu görmekteyiz. 7 haziran ve 1 kasım arasında yaşanan terör olaylarının yarattığı travma atlatılmadan yaşanılan 15 Temmuz darbe girişimi ve akabinde gelişen KHK ile yönetilen bir devletle, antidemokratik bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız” dedi.

GENEL BAŞKAN’IN ÖNERİSİNİ TALİMAT ALGILAYIP ADAY OLMAYACAĞIM!

Biçer görevini bırakma sebebini tüm açıklığıyla ifade etti. Biçer, “Bu karşı karşıya olduğumuz olumsuz durumların tek çaresi burada bulanan Foça Örgütü’müzdür. Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ben Günal Biçer olarak, 6 Aralıkta 2’nci kez seçildiğim ve 13 yıldır yönetim kurullarında yer aldığım CHP Foça Örgütü’müzün 10 Aralık 2017 ‘de ki kongresinde, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yerel veya genel seçimlerde adaylık düşünen arkadaşlarımız il ve ilçelerde aday olmamalı’ önerisini talimat algılayıp, ilçe başkanlığına aday olmayacağım. Genel Başkan, milletvekili, belediye başkanı, il başkanı kim olursa olsun, aday belirleme yöntemi nasıl olur bilemiyorum ama Günal Biçer her zaman CHP’li olacaktır. 2019’daki ve sonraki tüm seçimlerde Cumhuriyet halk partisinin emrinde olacağım, 25 yıldır yaptığım gibi partimin emektarı olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

ŞİMDİLİK YILDIRIM TEK ADAY

Biçer, “Burası CHP Foça İlçe Başkanlığı, ilçe başkanlığımız ilçe kongremizde aday olmak isteyen herkese ardına kadar açıktır. Bugünde burada genç bir kardeşimiz, eski gençlik kolu başkanımız Baran Gezmiş Yıldırım’ın adaylık açıklaması için toplanmış bulunmaktayız. Bizler bayrağı genç arkadaşlarımıza devretme düşüncesini her zaman yaşatarak siyaset yapma gayretinde olduk. Gençlere verdiğimiz değeri sadece kürsüde bırakmayarak genç kardeşimizin yanındayız. Gençlerimizin önünü açarken, 25 yıldır hep yaptığımız gibi geçmişimizden, büyüklerimizden kopmayacağımızı, yönetim kadrolarımızı büyüklerimize danışarak, ortak paydada gerçekleştireceğimizi bilmenizi isterim. Gerçekleşecek olan kongrede şimdilik tek aday olan Baran kardeşimize başarılar diliyor, kongremizin Foça’mıza ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ADAYLIK KESİN GİBİ
Bu gelişmenin ardından Biçer’in 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.