Çiftlik'te festival zamanı

Çiftlik'te festival zamanı

Çeşme Belediyesi'nin "9 Durak 9 Deneyim" projesi kapsamında, 1-2 Eylül tarihlerinde, Çiftlik Mahallesi'nde festival düzenlenecek.

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenecek Çiftlik Festivali'nin ilk gününde, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu, saat 16.00'da, "Sakız ağacı; dünü, bugünü, yarını" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. 

Söyleşinin ardından, saat 17.00'de, "Sakız ağacı koleksiyon bahçesi" ziyaret edilecek. 

Çiftlik Festivali'nin ilk gün etkinlikleri, Ege Orkestrası'nın konseriyle sona erecek. Renkli performanslarıyla müzik dünyasında büyük başarılara imza atmayı sürdüren Ege Orkestrası, blues, caz ve Türkçe müziklerin yanı sıra, neşeli Balkan ve Grek şarkılarıyla eğlence dolu bir performans sunacaklar. İzmir’de verdiği her konseri büyük ilgi gören Ege Orkestrası’nın solistleri; Adnan Bulu, Tanju Kumbaracıoğlu, Seran Bilgi, Nihan Deniz Çağlak, Merve Atılgan, Peyruze Rana Şimşek, Özlem Çabuk, Ava Maria, Anastasia Moramzina ve Ebru Çetin isimlerinden oluşuyor. 

Çiftlik Festivali'nin ikinci günü olan 2 Eylül Pazar günü ise, saat 17.00'de, Kafa Dergisi’nin sevilen yazarı Gökhan Dağıstanlı bir söyleşi gerçekleştirecek. Yazar Dağıstanlı, söyleşisinin ardından Kimsesiz Mektuplar adlı kitabını imzalayacak. 

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Çiftlik Festivali, saat 19.00'da, gazeteci, televizyon program yapımcısı, sosyolog ve Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi yazar Enver Aysever söyleşisi ve kitaplarının imzası ile son bulacak.