Çiğilili kadınlar Ankara'da

Çiğilili kadınlar Ankara'da

Çiğlili kadınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla bugün yapılacak “Eşitlik ve Adalet Buluşması”na katılmak ve Anıtkabir'i ziyaret etmek üzere Ankara’ya hareket etti.

Özgür TUĞRUL-Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan ile CHP İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu gece otobüslerle Ankara’ya hareket eden kadın kafilesini uğurladı.

Kadınların seçme ve seçilme hakkı haklarını elde etmesinin 83. Yıldönümünde 50 bin kadının katılımıyla düzenlenecek “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”na Çiğlili kadınlar da büyük ilgi gösterdi. Çiğli’de yaşayan 700 kadın, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Ankara Arena’da düzenlenecek buluşmaya katılmak üzere 16 otobüsle Ankara’ya hareket etti.  Kadınlar ayrıca Anıtkabir ziyareti de gerçekleştirecek.


Çiğli’den gece hareket eden kadınları Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan ve CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu Ankara’ya uğurladı. Kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesinin önemini vurgulayan Başkan Hasan Arslan, “Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri de kuşkusuz kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesidir. Kadınlarımız layık olduğu değere kavuşmuştur.  Tüm kadınlarımızı böylesine önemli bir günün yıl dönümünde tekrar kutluyorum” diye konuştu