Club Med Foça nostaljisi

Club Med Foça nostaljisi

XI. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali kapsamında açılan “Dünden Bugüne Fotoğraflarda; Foça Tatil Köyü-Club Med” isimli sergi, nostalji rüzgarı estirdi…

 CLUB MED FOÇA NOSTALJİSİ

Club Med Foça Tatil Köyü çalışanlarının görüntülerinin yer aldığı fotoğraf karelerinden oluşan sergi, izleyenlerine duygusal anlar yaşattı. Foça Tatil Köyü emekçileri, fotoğraf sergisini gezerken, geçmiş günlerini özlemle andı.

Halk arasında Fransız Tatil Köyü olarak tanımlanan Club Med Foça’nın Türkiye’de kurulan ilk Tatil Köyü olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘Fotoğraf sergimizde, anıları yaşatmaya çalıştık. Eskileri, büyüklerimizi anmak istedik. Bu etkinlikte bizlere destek veren çok değerli dostlarımıza teşekkürlerimi sunmak isterim. Club Med Foça’nın tüm yöneticilerine teşekkür ederim. Bu anlamlı sergiyi, Phokaia’nın Fransa’yla olan tarihsel bağları dolayısıyla ‘Marsilya Meydanı’ ismiyle düzenlediğimiz bu meydanda gerçekleştirdik. Bu tarihi ortamı yaşamak, bizim için de çok ayrıcalıklı’’dedi.

Foça Tatil Köyü’nün emektar çalışanları ile anı fotoğrafı çektiren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Club Med Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Cüneyt Demirsöken’e teşekkür plaketi sundu.

“Dünden Bugüne Fotoğraflarda; Foça Tatil Köyü-Club Med” sergisi, 12 Eylül Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Club Med Foça

Kurulduğu 1967 yılından kapatıldığı 2005 yılına dek; Foça’ya 3 milyon turist getiren, 3 bine yakın kişiye istihdam sağlayan Club Med Foça, halkı arasında Fransız Tatil Köyü olarak biliniyordu. Türkiye’deki modern turizm faaliyetlerinin öncüsü olan Club Med Foça; ilçenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine çok büyük faydalar sağlamıştı. Foçalılar, ‘‘Club Med Foça’’yı, her zaman sevgi ve şükran duygularıyla anmaktadır.