Cumhurbaşkanı Yardımcısı sel hakkında konuştu, medyayı suçladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı sel hakkında konuştu, medyayı suçladı

Ordu'da yaşanan sel felaketi ile ilgili Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay açıklama yaptı. Oktay felaketin baoyutlarını medyanın abarttığını, o kadar kötü olmadığını söyledi: Yakinen ilgilendik, medyada yer aldığı kadar kötü değil.

Ordu sel felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da felaketin yaşandığı Ordu'daydı. Oktay, Yaptığı açıklamada, başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere  ilk saatlerden itibaren bölge ile yakinen ilgilendiklerini, felaketin baoyutlarının medyada yer aldığı kadar kötü omadığını söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamasından ilgili bölüm;

"Medya hasarın boyutunu yüksek gösteriyor"

"Sayın Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren olayı yakinen takip etti.Gerekli talimatları da ilgili bakanlarımıza ve yereldeki yetkililere hep yaptılar hem de gece boyunca da yakinen takip ettiler.Biz de aynı şekildde gece boyunca valimizle,vekillerimizle birlikte Ünye'den başlamak üzere Yalıköy'e kadar etkilenen vatandaşlarımızla da görüşerek,yaralanan vatandaşlarımızı aynı şekilde hastanede ziyaret ederek hepsiyle yakinen bil fiil ilgilendik. En son gece

05'te aldığımız birifing vardı. Sabah yine aynı bilgileri gözden geçirdik. Fındık üreticilerinin ne durumda olduğunu, zararı olup olmadığı konusunda geniş kapsamlı bir değerlendirme yaptık.Şu an gördüğümüz itibariyle durum şudur; Hamd olsun bir can kaybımız olmadı.Hasarın boyutu da yine hamdolsun basında ve medyada algı boyutunda çok yüksek gösterilmesi algı boyutunda daha alt seviyelerde.Bu da Ordumuz ve yereldeki ilçeler için güzel bir haber."