Cumhuriyet Bayramı coşkusu Foça'da başladı

Cumhuriyet Bayramı coşkusu Foça'da başladı

Foça, Cumhuriyet Bayramı’nı, 27-29 Ekim tarihlerinde Foça ve Bağarası’nda düzenlediği bir dizi etkinlikle kutluyor.

Cumhuriyetin 94’üncü yılı ilk programında, Foça Belediyesi ve Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Bağarası Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen ‘Ulu Önderimiz Atatürk’ isimli fotoğraf ve resim sergisi açılışı yapıldı.

Açılışa Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yanı sıra, Meclis Üyeleri, İçe Milli Eğitim Müdürü, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hülya Erduran’ın albümünden eserlerin yer aldığı sergi açılışında konuşan Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği Başkanı

Nail Özkan; Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamıyla, öğüt ve devrimleriyle büyük bir hazine bıraktığını belirterek sergiye katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra mikrofona gelen Hülya Erduran ise, Atatürk’ün Cumhuriyeti bizlere armağan olarak bıraktığını ve asla vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise konuşmasında; Cumhuriyetin 94’üncü yıldönümünde anlamlı bir sergide birlikte olmaktan dolayı onurlu, gururlu ve mutlu olduğunu söyledi. Başkan Demirağ, “Mustafa Kemal Atatürk şunu çok iyi görmüştür. Manda ve himaye kabul edilmez. Hiçbir kimsenin baskısı altında yaşanamaz. Çünkü Türkler, doğduğu günden ölümlerine kadar hür ve bağımsız yaşamışlardır. Bu anlamda da Cumhuriyeti kurmuştur. Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı bu kadar rahat ve özgür yaşayabilir miydik düşünmek gerekir. Cumhuriyetin kazanımlarının nasıl elde edildiğini düşünmeliyiz” dedi.

Cumhuriyetin 94’üncü yılı anısına bugün açılan ‘Ulu Önderimiz Atatürk’ isimli serginin ardından, 28 Ekim Cumartesi günü, Bağarası Çok Amaçlı Salon’da Şef Atabey Aydın Yönetimindeki ‘Atatürk’ün Sevdiği Türküler’ konseri, verilecek. 29 Ekim Pazar günü ise resmi programın ardından Fener Alayı ve ‘‘Özgür Kıyat’’ konseriyle sürecek. 29 Ekim Pazar günü, saat 19.30’da, başlayacak olan Fener Alayı, Kavala Kafe’den, Demokrasi Meydanı’na ulaşacak. Ardından, saat 20.00’de Demokrasi Meydanı’nda, sevilen sanatçı Özgür Kıyat, Cumhuriyet Bayramı sevincine coşku katacak.