Cumhuriyet kadınları Nutuk okudu

Cumhuriyet kadınları Nutuk okudu

Cumhuriyet kadınları İstiklal Marşımızın kabulünün 97’nci yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk okudu.

Buca Belediyesi ile Buca Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin düzenlediği etkinlikte bir araya gelen Cumhuriyet kadınları, Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı bağımsızlık destanı İstiklal Marşı’nı ve Türk milletinin başucu kitabı Nutuk’u hep birlikte okudu. Buca Belediyesi etkinliğe katılan tüm davetlilere Nutuk dağıttı.
  
Geçtiğimiz günlerde Afrin’deki Türk askerleri için kan bağışı kampanyası başlatan Cumhuriyet Kadınları Derneği bu kez de İstiklal Marşının kabul gününde bir araya geldi. ‘Cumhuriyet Kadınları Nutuk Okuyor’ başlıklı etkinlik Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Buca Belediyesi ile Buca Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte kadınlar İstiklal Marşı’nı ve Cumhuriyetin kuruluş hikayesini Ulu Önder Atatürk’ün kaleminden anlatan Nutuk kitabını okudu. Etkinliğe Buca Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Işık, Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şube Başkanı Münevver Güleç ve çok sayıda Cumhuriyet kadını katıldı.
İstiklal marşının kabulünün 97. yılı ve vatanın içinde bulunduğu zor koşullarda çözüm yolunun yeniden ATATÜRK'e sarılmaktan geçtiği bilinciyle hareket eden Cumhuriyet kadınları, milli mücadele yıllarını NUTUK okuyarak bir kez daha andı. Nutuk’tan bölümlerin okunduğu etkinlikte,Nutuk'un önemine vurgu yapıldı.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şube Başkanı Münevver Güleç, Nutuk’un ve İstiklal Marşı’nın Türk milleti için bir yol haritası ve başucu eserleri olduğunu söyledi. Konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı makamında ziyaret ettiklerini de aktaran Güleç, Cumhuriyete bağlılığı ve Cumhuriyet kadınlarına olan desteği nedeniyle teşekkür etti. 
Etkinliğin sonunda tüm Cumhuriyet kadınlarına Buca Belediyesi tarafından Nutuk dağıtıldı