Denizci Çocuklar Yetiştirme Projesi İzmir’den başlıyor

Denizci Çocuklar Yetiştirme Projesi İzmir’den başlıyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile TED İzmir Koleji, Türk eğitim sistemine çok önemli katkılarda bulunacak örnek bir işbirliğine imza attı. Her iki kurumun işbirliği ile hayata geçirilecek “Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi (DÖYEP)” İşbirliği Protokolü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Erdoğan Yılmaz Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. İşbirliği protokolüne İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç ile TED İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eda Manav imza at

Proje ile bu eğitim döneminden başlayarak TED İzmir Koleji’nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için eğitim programı hazırlanacak. Denizcilik sektöründe konusunda uzman eğitmenler tarafından öğrencilere eğitim verilecek. Projede teorik ve uygulamalı denizcilik eğitimlerinin yanı sıra kamp eğitimleri, okul gezileri, denizcilik/çevre projeleri, tiyatro faaliyetleri, deniz temizliği faaliyetleri yer alacak. Projenin daha sonraki etabında ise su sporlarının öğrencilere sevdirilmesi ve profesyonel sporcuların yetiştirilmesi için bir su sporları kulübü kurulması hedefleniyor.

“Hayalimiz Denizci Nesil Yetiştirmek”

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Argun Gündüç, “Biz yıllarca eğitim müfredatında denizciliğin çocuklarımıza öğretilmesini, üç yanı denizlerimizle çevrili bu cennet vatanda çocukların ana sınıfından itibaren deniz sevgisiyle büyümesini hayal ettik. Denizi seven ve koruyan bir nesil yetiştirmenin yolunun küçük yaşta denizcilikle tanışmaktan geçtiğine inandık. İşimiz deniz ticareti fakat hayalimiz denizci bir nesil yetiştirmek. Sorumluluğumuz büyük. Piri Reis Üniversitemiz ile sektörü muazzam bir eğitim desteği sunuyoruz. Çocuklara rehber kitap olan “Ben Denizciyim” kitapçığını binlerce bastırıp dağıtıyoruz. Denizci Öğrenci Yetiştirme Eğitim Projesi ile eğitime desteği şimdi bir adım daha ileri götürüyoruz” dedi.