Didim'de eğitime destek

Didim'de eğitime destek

 Didim’de faaliyet gösteren Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, Kütüphaneler Haftası’nda ilçeye bir kütüphane hediye etti.

Eğitim, kültür ve turizm alanındaki faaliyetleri ile Didim ilçesine sağladığı katkılar ile adından söz ettiren Meandros Derneği, Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu’nun Kütüphanesini yeniden düzenledi. 

BİR AYDA TAMAMLANDI 

Öğrencilerin kitap okumaya özendirilmesi için rengarenk ve modern bir kütüphane oluşturduklarını belirten Dernek Başkanı Başak Kamacı Budak, ilçe genelinde kütüphanesi olmayan devlet okullarına desteklerinin süreceğini belirtti. Şubat ayında başlattıkları Kütüphane yapım çalışmalarını 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak, Kütüphaneler Haftası’nda Okul Yönetimine teslim ettiklerini belirten Budak, kendilerine bu çalışmada destek olan sivil toplum kuruluşlarına, Meslek Odalarına ve Didimli kitapseverlere teşekkür etti.

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKULLARA DESTEK 

Düzenlenen açılış törenine çok sayıda vatandaş ve öğrenci velisi katıldı. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı, Efeler ve Hisar Mahallesi Muhtarları, Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı, Didim Çiçek Bahçesi Anaokulu Müdürü ve çok sayıda dernek üyesinin de hazır bulunduğu açılış renkli görüntülere sahne oldu. Meandros Kültür, Sanat ve Turizm Derneği, 2018 Ocak ayında “Benim Okulumda Kütüphane Var” sloganıyla Didim’de bir kütüphane seferberliği başlatmıştı. Kampanya kapsamında Kütüphanesi bulunmayan okullara destek olunarak; çocuklarımız için özel tasarlanmış okuma ve etkinlik alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.