Dikili'de hizmet engelleyen tuhaf ittifak

Dikili'de hizmet engelleyen tuhaf ittifak

Dikili Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı 2’nci oturumuna CHP’li muhalif meclis üyelerinin AKP'li meclis üyeleri ile yaptığı ittifak damgasını vurdu.  CHP’li muhalif meclis üyelerinin AKP’li meclis üyeleri  ile  ortaya koyduğu ittifakla Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından kentte kazandırılmak istenen iki devasa projeye engel olundu.  

CHP’li muhalif meclis üyeleri Gazi Akıncı, Adil Kırgöz, Nazire Kösten, Murat Durak ve Hüsniye Yıldırım, AK Partili Meclis Üyeleri Önder Akşengür, Nasuh Sak, Ali İmren ile Bağımsız Üye Seyfettin Uysal’ın da desteğini alarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından kentte kazandırılması planlanan, ruhsatları kesilmiş, tüm resmi prosedürleri tamamlanmış Çok Amaçlı Spor Salonu ile Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nin yapımına Dikili Belediye Meclisi’nde verdikleri ret oyları ile engel oldular. Yapılan meclis oturumunda Çok Amaçlı Spor Salonu ile Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’ne ilişkin İller Bankası kredi işlemlerinin mecliste reddedilmesine Dikilili vatandaşlarda sert tepki gösterdi. Vatandaşlar durumu, “Kentimize kazandırılacak yatırımların muhalif meclis üyeleri tarafından engellenmesini asla affetmeyeceğiz” dedikleri ifade edildi.   

YEREL SEÇİM PLANLARIYLA PES DEDİRTEN İTTİFAK 

Dikili Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantılarında ilçe tarihinin ilkleri olma özelliğini taşıyan Çok Amaçlı Spor Salonu ile Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi projelerinin hayata geçirilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a İller Bankası’ndan kredi çekme yetkisi verilmesi masaya yatırıldı. İlk oturumda Dikili’de faaliyet gösteren spor kulüpleri ile okul idarelerinden gelen talepler doğrultusunda ilçe tarihinin ilk olma özelliğini taşıyacak Avrupa standartlarında çok amaçlı spor salonu inşaatı ile tam donanımlı sosyal yaşam ve kültür merkezi inşaatlarının yapımı için İller Bankası’ndan kredi kullanılması için Başkan Tosun’a yetki verilmesi oylaması öncesinde söz alan  CHP’li Muhalif Meclis Üyesi Adil Kırgöz’ün önerisi ile gündem maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Komisyonda tüm ayrıntıları ile incelenen maddeler, komisyon üyelerince oy birliği ile kabul edilip tekrar meclis gündemine geldi. Meclisin 2’nci oturumda tekrar gündeme alınan devasa yatırımlara ilişkin maddeler AK Partili Meclis Üyeleri Önder Akşengür, Nasuh Sak, Ali İmren ve Bağımsız Üye Seyfettin Uysal’ın da desteğini alan CHP’li muhalif meclis üyeleri Gazi Akıncı, Adil Kırgöz, Nazire Kösten, Murat Durak, Hüsniye Yıldırım’ın oylarıyla reddedildi.

'DİKİLİ'Yİ DEV YATIRIMDAN MAHRUM BIRAKANLARA EN GÜZEL CEVABI DİKİLİ HALKI VERECEKTİR' 

CHP’li muhalif meclis üyelerinin AKP’li meclis üyeleri ile yaptığı ittifakla iki önemli projenin reddedilmesine ilişkinkonuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, karara ret oyu veren meclis üyelerin kente büyük bir değer katacak 2 önemli projeye kişisel hırsları nedeniyle engel olduklarını belirtti. Tosun, “Bu iki yatırımın ruhsatları kesilmiş, projeleri de hazır durumdadır. Tam teknik bilgi verecek olursak bu projelerin tamamı MAKS’a (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) kayıtlıdır. Biz bugüne kadar hiçbir yatırımı kendimiz karar vermedik. Halkımıza danışarak, halkımızdan gelen taleplere göre yaptık. Bu gençlik merkezinde de böyleydi, belediye hizmet binasında da, kadın dayanışma merkezinde de, FIFA Star 1 Belgeli Erdal İnönü Stadı’nda da, sosyal tesislerimizde de, tam donanımlı fırınımızda da böyleydi. Biz ne yaptıysak ortak akılla yaptık. Bu iki projemizde de 7’den 70’e tüm Dikilililerin umutları vardır, özlemleri vardır. Biz olmaz denileni, yapılamaz denileni yapıyoruz” dedi.

BAŞKAN TOSUN: İLLER BANKASI'NDAN ÇEKİLEN BİR KREDİ KURUŞU KURUŞUNA ÇEKİLDİĞİ PROJE İÇİN KULLANILIR 

Bazı meclis üyelerinin yatırımların hayata geçirilmesi için İller Bankası’ndan çekilmesi planlanan kredilerin başka yerlerde kullanılacağına dair halkı yanıltan beyanlarda bulunduklarına vurgu yapan Başkan Tosun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İller Bankası’ndan çekilen bir kredi o meclis üyelerinin de bildiği gibi kuruşu kuruşuna çekildiği proje için kullanılır.  Zaten meclis gündemine gelen talep yazısında bu kredinin nerede kullanılacağı tüm detaylarıyla belirtilmiştir. Ada, pafta, parsel numaraları başta olmak üzere tüm teknik detayları yazılarak bu kredinin başvurusu yapılır. Yine İller Bankası’ndan alınan kredi, konusu dışında asla başka bir yere kullanılamaz. Bu kredinin alınması durumunda, kredi bedeli hiçbir şekilde belediye kasasına girmemektedir. İller Bankası tarafından yapılan işin ödemesi olarak firmalara yapılmaktadır. Hal böyleyken ve meclis üyelerimiz de bunları çok biliyorken sırf siyasi çıkarları uğruna kentin geleceğine darbe vurmuşlardır. Üstüne utanmadan algı operasyonu yapıyorlar. Biz yaz ayları nüfusu 550 binleri geçen Dikili’mizi sporun, sanatın merkezi yapmak isterken, onlar Dikilimizi 10 yıl geriye götürmüşlerdir. Biz hedefimizi koyduk, çağdaş kentlerin tüm değerlerini Dikili’mize kazandıracağız. Onlar yolumuza taş koysa da, arkadan çelme taksa da yılmayacağız. Dün de çalıştık, bugünde çalışıyoruz, yarın da çalışmaya devam edeceğiz. Kentimizi ve kentlimizi spor salonu, sosyal yaşam ve kültür merkezi yatırımlardan mahrum bırakanlara, kentine ihanet edenlere en güzel cevabı Dikili halkı verecektir” dedi.

VATANDAŞLARDAN MUHALİF MECLİS ÜYELERİNE TEPKİ 

Konunun ilçe kamuoyunda duyulmasıyla Dikilili vatandaşların özellikle CHP’li muhalif meclis üyelerine adeta ateş püskürdüğü de iddia edildi. Vatandaşların “Maalesef Dikilimizde belediye başkanımızı yıpratmaya yönelik, hizmet yaptırmaya dair son zamanlarda kirli oyunlar ardı ardına sahneleniyordu. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda spor yapması, ilçemizdeki spor kulüplerin daha üstün başarılar kazanması için yapılmak istenen Çok Amaçlı Spor Salonu ile Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nin yapımının engellemesi de bunun son halkasıdır. Bu muhalif meclis üyelerinin kendi siyasi çıkarları için kentimizin geleceğine darbe vurma hakkı yoktur. Bergama’da yapılan kültür merkezi önünde boy boy fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarında paylaşanların bugün Dikili’ye böyle muhteşem merkezlerin kazandırılmasını engel olmasını tarih asla affetmeyecektir” görüşlerini dile getirdiği de ilçe kulislerinden yansıyan bilgiler arasında.