Dikili’de coşku dolu törenler...

Dikili’de coşku dolu törenler...

24 Kasım Öğretmenler Günü, sevginin kenti olarak anılan Dikili’de coşku dolu törenlerle kutlandı. 

Özgür TUĞRUL-Kutlama programı çerçevesinde öğrenciler hazırladıkları etkinliklerle gönülleri fethederken, ilçede yaşan Cumhuriyet çınarı 103 yaşındaki emekli öğretmen Sabiha Özar’ın verdiği Atatürk’e bağlılık mesajları herkesi duygulandırdı.
 
Dikili ilçesindeki Öğretmenler Günü kutlamaları resmi töreni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus’un Dikili Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tamamlanan resmi törenin ardından kutlama programına Dikili Belediyesi Kültürevi’nde devam edildi. Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus’un ev sahipliğinde hazırlanan programa Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Dikili Cumhuriyet Başsavcısı Aşiyan Alkan, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü G. Taner Şen, meclisi üyesi Sunay Yarar ile kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Duygulandıran Etkinlikler
 
Dikili Kültürevi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kutlama mesajının okunması ile devam etti. Tören kapsamında emekli öğretmen Çiğdem Bıçak, mesleğe yeni başlayan öğretmen Fatma Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus da birer konuşma yaptılar. Semih Tınay Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yakup Kabalar tarafından "Çünkü Ben Bir Öğretmenim" adlı şiir okuduğu tören güne özel hazırlanan video gösterimi sunulması ile devam etti. Duygusal anların yaşandığı törende mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin gerçekleştirdiği yemin töreni ve Semih Tınay Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen "Öğretmenler Günü" oratoryosu dakikalarca alkış aldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı organize edilen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve Semih Tınay Anadolu Lisesi öğretmen ile öğrencilerinin hazırladığı müzik  dinletisiyle son buldu.
 
“Ata’ma Verdiğim Sözümü Tuttum”
 
Resmi törenlerin ardından Dikili Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ilçede görev yapan tüm öğretmenleri görev yaptığı okullarda ziyaret ederek, karanfil takdim edip öğretmenler gününü kutladı. Ardından da Cumhuriyet döneminin ilk öğretmenlerinden 103 yaşındaki emekli öğretmen Sabiha Özar'ı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan evinde ziyaret ederek elini öpüp Öğretmenler Günü'nü kutladı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette 6 yaşındayken karşılaştığı Atatürk'e öğretmen olma sözünü verdiğini ve bu sözünü tutmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Özar, “Cumhuriyet değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirdiğini, yeni nesil öğretmenlerin de bu ilkeler ile öğrenci yetiştirmeleri gerekmektedir. Atatürkçü ve cumhuriyet değerlerini kendisine ilke edinmiş bir Belediye Başkan Yardımcısı olan Çiğdem Elibol’a bugünkü anlamlı ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.