Dikili’de hizmet rüzgârı esiyor

Dikili’de hizmet rüzgârı esiyor

Dikili Belediyesi, kent sınırlarında yer alan sahil bandının doğal görünümünü korumak için periyodik olarak gerekleştirdiği kıyı temizlik çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hummalı bir çalışmaya imza atarak kentte aralıklarla devam eden sağanak yağış ve şiddetli rüzgâr sonrası oluşan dev dalgaların sahilde biriktirdiği erişte, yosun, ağaç parçası, plastik şişe ve naylon poşet gibi atıkları toplayıp, bertaraf edilmesini sağladı. Gazipaşa Mahallesi Yakamoz Mevkii Plajı ile Sevgi Yolu'nda 15 personel ile yürütülen bu çalışmada 14 römork dolusu atık toplanarak,  sahil bandının doğal dokusu korundu.

'GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ'

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Dikili Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hasan Hüseyin Elma, Dikili ilçesinin her noktasında temizlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, özellikle doğal güzellikleriyle ön planda olan tüm sahil bandında bu çalışmaları ödün vermeden sürdürdüklerini belirtti. Yaptıkları çalışmalar ile doğal dokusunu korunan, tertemiz bir sahil bandını vatandaşların beğenisine sunmayı öncelikli hedef olarak gördüklerini ifade eden Elma, "Kentimiz son dönemde çok fazla yağış aldı. Yağışlar sonrasında meydana gelen dalga ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle kumsallarımız denizden gelen erişte ve yosunun yanı sıra duyarsızca çevreye gelişigüzel atılan atıklarla kaplanıyor. Müdürlük olarak gece-gündüz demeden çalışıyor ve kentimizin her noktasının temiz kalmasını amaçlıyoruz. Sahillerimizin temizliği ve doğal güzelliklerimizin korunması açısından çok önemli olan bu çalışmalarımıza vatandaşlarımızın da duyarlılık gösterip, katkı sunması en büyük beklentimizdir. Daha temiz bir kent, daha güzel ve daha estetik bir sahil ilkesiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kesintisiz olarak sürecektir" dedi.