Doğal ürünler bahçesi ve pazarı açıldı

Doğal ürünler bahçesi ve pazarı açıldı

Türkiye’de ilk ve tek olan 'Kayseri Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazar Yeri' açılışı törenle yapıldı. Hizmet verecek 54 çiftçi, geçirdiği 100 saatlik eğitim ardından aldığı sertifika ile organik ürün üretme ve satma hakkına sahip oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Cırgılan Mahallesi'ne kurulan Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip Kayseri doğal ürünler bahçesi ve pazar yeri açılışı Kayseri protokolünün katılımı ile yapıldı. 2 bin 500 dekar alan içerisine yapılan ve içerisinde 54 bahçe depolama alanları ve pazar satış yerinin bulunduğu tesis ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  şöyle dedi:

"Belediye olarak ülkemizde ilk ve tek olan projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Belirlediğimiz vizyonda estetik ve fonksiyonel işleri projelendirdikten sonra hayata geçirmeye başladık. Bu projelerden birisi olan Kayseri doğal ürünler bahçesi ve pazar yeri sağlıklı nesiller oluşturmak için yaptığımız önemli çalışmalardan birisidir. İçinde 54 bahçenin yer aldığı ve organik ürünlerin satılacağı pazarda insanlarımız ihtiyaçlarını oluşturduğumuz bahçelerden karşılayacaklar.”

Oluşturulan tesis içerisinde çiftçilik yapan kişilerin titizlikle belirlendiğini belirten Başkan Çelik, şunları söyledi:

"Çiftçilerimizi belirlerken amacımız tarımla uğraşan çiftçilerimizi organik tarımla tanıştırmak istedik. Ayrıca güvenilir ürünlerin sunulduğu mekanlar kazandırmak istedik. Yaptığımız çalışma neticesinde bunu başardık. Çiftçilerimiz 100 saatlik eğitimin ardından sınava tabii tutuldu. Sınavda derece giren çiftçiler sertifikalandırılarak üretim yapmaya hak kazandı.  Üretilen organik ürünlerin hepsi sertifikalı ürünler ve hepsi tesis içinde bulunan ziraat mühendisleri tarafından denetleniyor.”