Dünya çocukları barış dileklerini Sarıyer'de haykırdı

Dünya çocukları barış dileklerini Sarıyer'de haykırdı

Sarıyer Belediyesi’nin yurtiçinden ve yurtdışından 526 çocuğu ağırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği Life Park’ta gerçekleştirilen gala programı ile devam etti. Çocuklar dünya liderlerine Sarıyer’den ‘barış ve eşitlik’ mesajı gönderdi.

Sarıyer Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, günlerce süren birbirinden eğlenceli programların ardından Life Park’ta düzenlenen gala programıyla devam etti. 23 Nisan programı kapsamında 11 ülke ve 7 bölgeden misafirleri 6 gün boyunca ağırlayarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Sarıyer Belediyesi, muhteşem bir galayla coşkuyu doruğa çıkardı. Etkinlik; oyun grupları, ikramlar, halk oyunları performanslarının ardından ünlü pop müzik sanatçısı Sinan Akçıl’ın muhteşem konseriyle son buldu.

BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADILAR

Bu sene ‘Hepimiz Farklıyız Hepimiz Eşitiz’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin galasında misafir öğrenciler, sergiledikleri muhteşem folklor gösterileriyle tüm Sarıyerlileri coşturdu. İstanbul’un dört bir yanından gelen minikler çeşitli atölyeler, oyun grupları ve oyun parkurlarıyla gönüllerince eğlenerek bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Şenlikte 3. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi’ni okuyan öğrenciler dünya liderlerine ‘barış ve eşitlik’ mesajı gönderdi.

ÇOCUKLARI DİNLEYİN

Gösterilerin ardından sahneye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 23 Nisan’ın ve Cumhuriyet’in önemini belirtirken, “En uzaktakilere söylüyorum; çocukları dinleyin, çocukları sevin yeter. Çocuk mutluluk demek, barış demek. Onların kafalarında hiç soru işareti yok, iletişim kurmak için aynı dili kullanmalarına bile gerek yok. En iyi iletişimi kalbinizdeki sevgiyle kurabilirsiniz,” dedi.

DÜNYANIN GÜZELLİKLERİNİ ÇOCUKLARDAN ÖĞRENDİK
 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklarla beraber coşkulu bir hafta geçirdiklerini belirten Başkan Genç, “Bir hafta boyunca burada birlikte güldük, birlikte eğlendik. Huzuru temin etmek için sizlerin varlığı bizlere yetiyor. Türkiye’den ve yurtdışından misafir ettiğimiz sevgili yavrularımız Sarıyer’e kendi yörelerinin gelenekleriyle geldiler. Biz bu gelenekleri çocuklarımızla birlikte yaşadık. Dünyanın güzelliklerini çocuklardan öğrendik,” dedi.

NÂZIM’IN DİZELERİYLE SESLENDİ

Misafir çocuklara usta şair Nâzım Hikmet’in “Dünyayı çocuklara verelim” şiiriyle seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Belediyeyi çocuklarla yönetiyorum,” dedi. Başkan Genç, her sene 23 Nisan’da ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde geleneksel olarak barış çığlığı attıklarını anlatarak, alandaki tüm katılımcıları, “Yedi düvel duysun” sözüyle barış çığlığına davet etti. Life Park binlerce çocuğun barış çığlığı ile yankılandı.