Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışması

Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışması

Büyükçekmece Belediyesi'nin 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlediği 8'inci Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda ödül kazanan fotoğraflar sergilendi.

Sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Yang Kyu ve yabancı ülkelerin sanat elçileri de katıldı.

“Bizim için gurur kaynağı”

Hürriyet Akın, Türkiye’de yurt içinden ve yurt dışından en fazla katılım olan yarışma olduğuna dikkat çekerek; “Dünyanın pek çok yerinden fotoğraf sanatçıları bu yarışmaya sadece prestij için katılıyor. Bu durum bizler içinde büyük bir övünç ve gurur kaynağıdır” diye konuştu.

“Aynı güzellik ve heyecanla devam etsin”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yarışmanın Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi; "BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın ve sanat danışmanımınız Prof. Dr. Güler Ertan’a çok teşekkür ediyorum. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali içerisinde fotoğraf sanatının anlaşılması, tanıtılması, dünyanın pek çok bölgesinden fotoğraf sanatçısının yarışmasına olanak tanınmasında çok büyük emekleri ver. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki diğer festivallerde de aynı güzellikle ve aynı heyecanla devam etmelerini diliyorum.”

3 kategoride altın madalya verildi

Yapılan konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. 8'inci Uluslararası Büyükçekmece Fotoğraf Yarışması'na 1028 fotoğrafçı 8 bin 920 adet fotoğrafla katıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3 kategoride yapılan yarışmada altın madalya kazanan fotoğrafçılar şu isimlerden oluştu: Mehran Cheraghchi Bazar (İran), Rıdvan Süslü (Türkiye) ve Mahfuzul Hasan Rana (ABD).