Edirne Valisi Özdemir’e istifa çağrısı

Edirne Valisi Özdemir’e istifa çağrısı

Kars eski valisi şimdinin Edirne Valisi Günay Özdemir’in Kars ile ilgili yaptığı açıklamalara tepkiler dinmiyor. Kars’ın STK ve esnaf odaları Vali Özdemir’in yaptığı açıklamalara tepki göstererek, YURT’a açıklamalarda bulundu.

Özgür TUGRUL / YURT

Edirne Valisi Günay Özdemir’in, ilde Solo Türk’ün yaptığı gösteri ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Karslıların, Edirneliler kadar duygu yaşamadıkları’ sözlerine tepkiler dinmiyor. Kars’ta faaliyet gösteren STK’ların. siyasi parti temsilcilerinin tepkilerinin yanı sıra metropol illerdeki dernek yöneticileri de talihsiz açıklamaya tepki gösterdi. 

KARS'IN TEPKİSİ DİNMİYOR

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirnelilerin vatan sevgisini överken talihsiz açıklamaların altına imza atarak, SOLO TÜRK gösterisini örnek vererek, aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne'deki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını belirtmişti. 

KAI VAKFI: BU BÖLÜCÜLÜKTÜR

Kars – Ardahan – Iğdır Kalkınma Vakfı Başkanı Sabri Yiğit, Kars halkının bayrağına, birlik ve beraberliğine sahip çıktığını belirtttiği açıklamada, “Kars halkı her zaman vatanına, bayrağına, devletine, cumhuriyetimize ve Atatürk’e sahip çıkmıştır. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında her yıl Ocak ayında Allahu Ekber Dağlarında yapılan yürüyüşe yediden yetmişe on binlerce insan katılmakta, 90 bin vatan evladının donarak şehit olduğu yerde hava ve doğa şartlarına meydan okuyarak ellerindeki Türk Bayrağı ile yaklaşık 7 kilometre yürümektedirler. Bu etkinliğe katılan bir kişinin bu coşkuyu, vatan ve bayrak sevgisini ve şehitlerimize olan saygıyı görmemesi imkansızdır.” İfadelerine yer verdi. Yiğit, “Eski Kars Valisi ve şuanki Edirne Valisi Günay Özdemir’i bu açıklaması nedeniyle kınıyor, bu ülkenin vatandaşları arasına ayrılık soktuğu için görevinden istifa etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

ESNAFLARDAN ‘ÖZÜR’ ÇAĞRISI

Esnaflar, “Günay Özdemir’in sarf ettiği sözlerden daha vahimi, İl Valisi olarak 2 yıl görev yaptığı ili ve o ilde yaşayan insanları tanıyamaması ve kendi sorumluluğunda olan internet sitesindeki bilgilerden bihaber olmasıdır.  UHD Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Adalet ve Kalkınma Partisi Kars Milletvekili Sayın Yusuf Selahattin Beyribey’in konunun takipçisi olacağından eminiz. Esnaf ve sanatkârlarımız adına Günay Özdemir’i tüm Kars halkından özür dilemeye davet ediyoruz” diyorlar.

KARSFED'DEN BÜYÜK TEPKİ

Öte yandan Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve binlerce üyesi bulanan Ege KarsFED Başkanı Tarkan Eledağ ise, “Kars eski valisi Günay Özdemir’in sözlerini kabul etmiyoruz. Biz Karslılar olara vatanına, bayrağına, Atatürk’e bağlı olan yurttaşlarız. Bu açıklamaları kabul etmediğimiz gibi bir özür de bekliyoruz. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyeti savunuyoruz. Bu doğrultuda ordumuzla onur  ve gurur duyuyoruz. Edirne’den Kars’a kadar Türkiye’nin kardeş olduğunun bilinciyle hareket ederek, Yaşasın halkların kardeşliği diyoruz’ dedi.

Tepki toplayan açıklamalarının ardından Edirne Valisi  Günay Özdemir’in istifa edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.