EGİKAD ve İZİKAD'dan partilere kadın aday çağrısı

EGİKAD ve İZİKAD'dan partilere kadın aday çağrısı

Ege İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ve Anneler Günü'nde bütün kurumların kadınlara verdikleri önemi ifade ettiklerini, ancak iş icraata geldiğinde özellikle siyasilerin kadının adını bile anmadıklarını söyledi.

Nil KAHRAMANOĞLU-Yurt Gazetesi

Şu anki parlamento dağılımında kadın vekil oranının yüzde 13.78 olduğunu söyleyen Antitoros, "Bu oran, toplumda erkeklerle yarı yarıyaysak mecliste de yarı yarıya olmalı. 24 Haziran seçimleri bu yolda atılan ilk adım olsun. Siyasi partiler vekil adaylarını belirlerken kadın adayları seçilebilecekleri sıraya koymalı ve 25 haziran sabahı TBMM en azından yüzde 40 kadın temsiliyetine sahip bir meclis olarak ortaya çıkmalı. Yüzde 13.78'lik oran bu ülke kadınına haksızlık" diye konuştu.

"KADIN VEKİL SAYISI ÜÇ KAT ARTIRILMALI"

İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise kadına yönelik olumsuz tutumun toplumun genel bir problemi olduğunu, bunu kırmanın yolunun da kadını daha fazla iş yaşamına, siyasal ve kamusal alana sokmaktan geçtiğini söyledi. 24 Haziran seçimlerinde kadın vekil sayısının şu anki TBMM'deki kadın vekil sayısını üçe katlaması gerektiğini dile getirdi.