Emeklerinin karşılığını bisiklet ile aldılar

Emeklerinin karşılığını bisiklet ile aldılar

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği “Apartman Teknisyenliği” eğitimine katılan vatandaşlar arasından “Bisiklet Kullanımı ve Uygulama Eğitimi” alan 6'sı kadın 45 apartman teknisyeni, Yaşam Vadisi’nde gerçekleştirilen tören ile bisikletlerine kavuştu.

İnsana yatırımın daha çağdaş bir gelecek getireceğini vurgulayan Başkan İmamoğlu,"Çevrenizle birlikte en az 7-8 bin hemşehrimizi etkileyecek bir eğitim programı yürütüyoruz. Bu eğitimlerle daha güçlü ve nitelikli hale geliyorsunuz." dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin “ Apartman Teknisyenliği” projesi kapsamında apartman görevlilerinin mesleki becerilerini arttırmak ve apartman teknisyeni olmalarını sağlamak amacıyla 650 vatandaş, 10 teknik dersten eğitim aldı ve programı tamamladı. Son olarak ilçedeki bisiklet yollarının kullanımını artırmak ve bisikletli yaşam farkındalığı yaratmak maksadıyla Beylikdüzü Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü işbirliği ile “Bisiklet Kullanımı ve Uygulama Eğitimi” verildi. 6'sı kadın tam 45 Apartman Görevlisi Bisiklet Eğitimine Katıldı Beylikdüzü Belediyesi’nin açtığı Mesleki Gelişim ve Uzmanlık Akademisi’nde birçok eğitime katılan apartman teknisyenleri, en son aldıkları “Bisiklet Kullanımı ve Uygulama Eğitimi”nde; ‘şehir ulaşımında bisiklet kullanımının avantajları, yol güvenliği, bisiklete binmeden önce yapılması gerekenler’ gibi konularda bilgiler aldı. Teorik ve pratik alınan eğitimlerde; bisiklete dair trafik, yedek parça, bisiklete biniş ve kullanış şeklini içeren çalışmaları profesyonel bir eğitmen eşliğinde öğrendi. Bu eğitime ilçenin farklı mahallelerinden 6'sı kadın tam 45 görevli katıldı.

HEYECANLARINA ORTAK OLDU

Eğitim sonunda ise Yaşam Vadisi, Çanakkale Anı önünde apartman görevlilerine Bisiklet teslim töreni düzenlendi. Törene belediye Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Beylikdüzü Kırlangıç Bisiklet Spor Kulübü temsilcileri katıldı. Başkan İmamoğlu, apartman teknisyenlerine katılım belgelerini takdim etti ve apartman teknisyenlerinin bisikletlerini teslim alırkenki heyecanlarına ortak oldu.

HER YERE KOLAY ULAŞIM VE AKTİF HİZMET...

Kentin her yerine kolay ulaşabilmelerini sağlamak ve bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına katkı sunmak amacıya apartman teknisyenlerine bisiklet eğitimi verdiklerini belirten Başkan İmamoğlu, "Daha önce 'kapıcı' diye bir kavram varken biz, çok anlamlı bir eğitim programı planlayarak 'apartman teknisyenleri' diye bir kavram oluşturduk. Toplum içinde var olan her sınıfın kendini güçlü hissedeceği bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz. İlçemizde yaklaşık 1500 apartman teknisyeni var. Yarısı eğitimlerini tamamlamış durumda. Dolayısıyla çevrenizle birlikte en az 7-8 bin hemşehrimizi ilgilendiriyor. Bu eğitimlere katılarak önemli bir meslek grubunu nitelikli hale getiriyorsunuz. Sizler için ayrıca ailelerinizle vakit geçireceğiniz, eğitim aldığınız, piknik yapabileceğiniz sosyal bir ortam geliştiriyoruz." şeklinde konuştu.