Eşinden Kocaoğlu'na 'Koca' destek

Eşinden Kocaoğlu'na 'Koca' destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu eşinin 2019 yerel seçimleri için aday olmasını istedi.

Özgür TUĞRUL / YURT

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte İzmir’de faaliyet gösteren basın yayın kuruluşlarında çalışan kadın gazetecilerle bir araya geldi. Kocaoğlu’na eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da eşlik etti.

İzmir gündeminin masaya yatırıldığı buluşmada kentsel dönüşümden ulaşıma, altyapıdan projelere kadar birçok konuda değerlendirme yapıldı. En dikkat çeken açıklama Başkan Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’ndan geldi. Kocaoğlu, başkanın 2019 yerel seçimleri için yeniden aday olmasını istediğini belirtti.

Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Ben bu zamana kadar kendisine ‘aday olma, artık yeter’ diyordum. Şimdi ise ‘aday ol’ diyorum. Çünkü yaş kemale erdi. Çok sıkı, tempolu bir işe alıştı. Bir hekim olarak kendimi onun yerine koyuyorum. Çok boşlukta hissedecek kendisini. Böyle bir kaygım var. Tabi ki bu işin şakası. Kendisi de şaşırıyor ‘aday ol’ dememe. Tabi ki kendi bileceği iş. Bir de koşulların getireceği bir durum. Benim bu konudaki yaklaşımım daha öncekinin tam zıttı. Çünkü gerçekten güzel işler yaptı. Birçok yaptığı iş de bilinmiyor. Bu kişiler (belediye başkanları) hizmet için geliyor. Ülke, insan sevgisi lazım. Tabi ki başta kendisi, İzmir ve ülkemiz için iyi neyse o olsun. Zaten o da benim neden adaylık konusunda böyle dediğime şaşırıyor” ifadelerini kullandı.

Eşi Türkegül Kocaoğlu’nun ardından bir çıkış da Başkan Kocaoğlu’ndan geldi. Kocaoğlu, “Belediye başkanlığı konusunda benim üstüme fazla geliyorlar. Niye geliyorlar? Parti içinde rakibim çok. Onlar bu işi çok karıştırıyor.  Bir belediye başkanı basın önüne çıkıp ‘ben aday değilim’ demediği müddetçe doğal adaydır. Onun için ‘aday değilim’ dediğim zamana kadar bekleyeceksiniz. Yoksa aday olarak kabul edeceksiniz” dedi.