'Eskişehir hayvanat bahçesi mükemmel tasarlanmış'

'Eskişehir hayvanat bahçesi mükemmel tasarlanmış'

Dünyada 1.100’den fazla Hayvanat Bahçesi, akvaryum ve yaşam alanının üyesi olduğu Species 360 kuruluşunun Avrupa ve Ortadoğu Temsilcisi Hollandalı Sander Cozijn, Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nin tahmininden daha büyük ve zengin bir hayvan koleksiyonuna sahip olduğunu belirterek, “Çok güzel ve mükemmel tasarlanmış bir yapısı var. Çalışan ekip, çok başarılı ve dost canlısı” dedi.

Türkiye’de ilk kez verilen ve dünyada bin yüzün üzerinde hayvan bakım kuruluşunda çalışan 20 bin hayvan bakım uzmanının kullandığı ZIMS Programının eğitmeni Sander Cozijn, eğitim sonrası gezdiği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni övdü.

Hayvan bakım uzmanlarının, hayvan yönetimi ve koruma hedeflerine ulaşmaları için.küresel işbirliği ve bilgi paylaşımını geliştirmeyi amaçlayan ZİMS hayvan yönetim yazılımı, karmaşık hayvan popülasyonları yönetmek için geliştirilmiş lider bir uygulama olduğunu vurgulayan Species 360 kuruluşunun Avrupa ve Ortadoğu Temsilcisi Hollandalı Sander Cozijn, sağlam web tabanlı uygulama ile kurumsal ve hayvan kayıtlarının gerçek zamanlı yönetimini etkinleştirmek için ZİMS Küresel veri tabanına kaydedildiğini söyledi. 

Hollandalı Cozijn, hayvan davranışlarını ve medikal izlenimlerini programa kodlamak, tecrübelerini, bilgilerini paylaşmayı amaçladıklarını ifade ederek, “İlk kez Türkiye’ye geldim. Dünyada çok sayıda kenti ve hayvanat bahçelerini gezdim. Türkiye’de olmak çok güzel. Eskişehir Hayvanat Bahçesini eğitimden sonra gezdim. Gerçekten tahmin ettiğimden daha büyük ve zengin bir hayvan koleksiyonuna sahip. Çok güzel ve mükemmel tasarlanmış yapısı var. Çalışan ekip çok başarılı ve dost canlısı. Eskişehir’den çok mutlu ayrılıyorum” şeklinde konuştu.