Ev kazalarına tedbir için belediyeden ilk yardım eğitimleri

Ev kazalarına tedbir için belediyeden ilk yardım eğitimleri

Herkesin hayatında oluşabilecek ev kazalarını en aza indirmek ve bilinçli hareket ederek zararı önlemek adına Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, eğitimlere başladı. Uzmanların verdiği “Ev Kazaları ve İlk Yardım Eğitimi” ilçenin çeşitli noktalarında belirlenen merkezlerde talep eden vatandaşların katılımıyla gerçekleşiyor.

Türkiye’de kazaların %54’ü gündelik yaşamda evlerde oluşan yaralanma vakalarından kaynaklanıyor. Kazalar nedeniyle gerçekleşen ölümlerin %25’i ise evlerde meydana geliyor. Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından öncelikli olarak ev kadınlarını bilinçlendirmeye yönelik düzenlenen “Ev Kazaları ve İlk Yardım Eğitimi” ne talep eden tüm vatandaşlar katılabiliyor.

Herkesin hayatında oluşabilecek tüm kazalara karşı (düşme, çarpma, burkulma, yaralanma, kırılma, zehirlenme, elektrik çarpması, donma, bayılma, hayvan ısırıkları, yanık, solunum yollarına yabancı cisim kaçması gibi) çözüm olarak uzmanlar bilgilendiriyor. Bu kazaların minimum seviyeye indirgenmesi ve oluşabilecek kazalar sonrasında temel yaşam desteği, suni solunum, olay anında ilk yapılması gerekenler aktarılıyor. Devam eden eğitimler 26-27-28 Ekim tarihlerinde saat 11.00-16.00 arası Beylicium Avm Erol Günaydın Sahnesi’nde yapılacak.