Fatih Polat, Erdoğan'a hakaretten ifade verdi

Fatih Polat, Erdoğan'a hakaretten ifade verdi

Fatih Polat Cumhurbaşkanına hakaretten ifade verdi. Polat, 'Craig Shaw’ın, Erdoğan ailesiyle ilgili haberine yer verdiği köşesi nedeniyle' ifadeye çağrılmıştı.

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, gazeteci Craig Shaw’in “Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması” başlıklı haberine yer verdiği köşe yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten ifade verdi.

‘SORUMUN ARKASINDAYIM’

Evrensel’de yer alan habere göre, Polat, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. Köşesinde yer verdiği gazeteci Craig Shaw’in haberinde herhangi bir hakaret ifadesi bulunmadığını, kendisinin, yazısının başlığındaki sorusunun da hakaret içermediğini belirten Polat, “Dünyanın başka ülkelerinde yayınlanabilen Türkiye ile ilgili bir haberin, Türkiye’de yayınlanamamasını halkın haber alma hakkı açısından kabul edilebilir bulmadığım için köşemde yer verdim. Gazetecilik soru sormakla başlar. Soru sormayı bıraktığınız zaman, gazeteciliği de bırakmış oluyorsunuz. Sorumun arkasındayım” dedi.

Evrensel için kampanya: Cesaretimiz güçlenecek

Polat’ın avukatı Mustafa Söğütlü de, müvekkilinin yazısında herhangi bir hakaret bulanmadığını ve yazının, basın ve ifade özgürlüğü açısından Anayasa ile uluslararası sözleşmelerin koruması altında bulunduğunu belirterek, kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesini talep etti.