Gazeteci Erdoğan’dan YURT’a destek teşekkürü

Gazeteci Erdoğan’dan YURT’a destek teşekkürü

Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 32 gün cezaevinde tutulan Binali Erdoğan, kendisini zorlu süreçte yalnız bırakmayan YURT Gazetesi’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Özgür TUĞRUL- TRT’de kameraman olarak çalışan ve 16 Nisan referandumu öncesinde sosyal medyada yazdığı yazılardan dolayı hem memuriyetten atılan hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanan Binali Erdoğan, geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Erdoğan, Buca Cezaevi’nde yattığı süreç boyunca kendisini yalnız bırakmayan YURT Gazetesi’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Erdoğan’a Haber-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Ali Yılbaşı da eşlik etti.

‘Gerçekler Ortaya Çıkana Kadar Susmayacağız’

Ege Bölge Temsilcisi Özgür Tuğrul’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Erdoğan, “Kişisel sosyal medya hesabıma girilerek, işimden mesleğimden edildim. 32 gün boyunca tutsak tutuldum. İçeride yaşam şartları da oldukça zor. İnsanlar bir battaniye ile soğukla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. İfade vermeye gittiğimde ‘Kaçma Şüphesi’ ile gözaltına alındım ve daha sonra tutuklandım. Bizler gerçekler ortaya çıkana kadar susmayacağız. Her platformda sesimizi duyuracağız” dedi.

‘Halkın Haber Alma Hakkı Engelleniyor’

Tahliyeyi ve basına uygulanan sansür ve baskıyı YURT’a değerlendiren Haber Sen 6 No’lu Şube Başkanı Ali Yılbaşı ise, “Halkın haber alma hakkı engelleniyor. Haberi yapan gazeteciler tutuklanıyor, onlarca yıl haksızca yatırılıyor. Siyasiler de içeride yatırılarak gözdağı verilmek isteniyor. Biz Haber –Sen olarak basının özgür olması gerektiğini savunuyoruz. Basın özgür olursa çağdaş toplum için önemli bir aşama geçilmiş olur” diye konuştu