Gaziemir'de Gazeteciler Parkı'na muhteşem açılış

Gaziemir'de Gazeteciler Parkı'na muhteşem açılış

İzmir'in işgaline karşı ilk kurşunu sıkan şehit gazeteci Hasan Tahsin'in 99'uncu ölüm yıldönümünde Gaziemir Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile hayata geçirilen Gazeteciler Parkı ve Basın Özgürlüğü Anıtı törenle açıldı.

çılış törenine katılan CHP İzmir miletvekilleri Atila Sertel ve Tacettin Bayır, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile birlikte güvercin uçurdu. Geçen yıl tutuklanıp, bir süre cezaevinde kalan gazeteci Gökmen Ulu, açılışta yaptığı konuşmada, zorlu koşullarda işlerini yapmaya çalışan tüm meslektaşlarına başarılar dileyerek, "Cumhuriyetin kazanımlarını geri istiyoruz. Çağdaş demokrasi istiyoruz, eşit yurttaşlık temelinde bütün yurttaşların el ele tutuştuğu bir ülke istiyoruz" dedi.

GAZETECİLER PARKI BÜYÜTÜLECEK

CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, Gazeteciler Parkı'nın 10 dönüm alanda kurulduğunu belirterek önümüzdeki yıl park alanını 15 dönüme çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gazeteciler Parkı ile hem şehit gazetecileri andıklarını hem de işlerini yapmak isteyen gazetecilere destek vermek istediklerini anlatan Şenol, "Türkiye'de 24 Haziran'dan sonra rejim yerli yerine oturacak. Her gün basın üzerindeki baskılar artıyor. Gazeteciler gözaltında, işsizlik ve sansür baskısı altında işlerini yapmaya çalışıyorlar. Kanun hükmünde kararnameler ile yüzlerce yayın organı kapatıldı. Bu gidişin son bulmasını temenni ediyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de Gazeteciler Parkı'nın açılmasını sağlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür etti.