Gaziemir ‘sağlıkta’ Türkiye birincisi

Gaziemir ‘sağlıkta’ Türkiye birincisi

Eğitim ve sağlık alanındaki sosyal projeleri ile ilklere imza atan Gaziemir Belediyesi, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) tarafından düzenlenen ‘En İyi Evde Sağlık Hizmetleri Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.

Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi’nde, Türkiye’nin ‘En iyi Evde Sağlık Hizmetleri’ yarışması düzenlendi. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve belediyelerin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede açıklanan yarışma sonuçlarına göre, Gaziemir Belediyesi birinci, Etimesgut Belediyesi ikinci, Kahramanmaraş Belediyesi ise üçüncü oldu.

Geçtiğimiz günlerde İnsani Geliştirme Vakfı tarafından ‘Çok Yüksek İnsani Sınıf’ ile ‘Yeşil Bölge’de Türkiye’de 23. Sırada yer alan Gaziemir Belediyesi, şimdi de ‘En İyi Evde Sağlık Hizmeti’ ile sosyal belediyecilikteki başarısını tescilledi. Yarışmaya, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Sosyal Alarm Butonu&Düşme Dedektörü, Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ve Evde Bakım Hizmetleri projeleri ile giren Gaziemir Belediyesi sosyal projelerini ödülle taçlandırarak Türkiye’ye örnek oldu.

"EĞİTİME VE SAĞLIĞA ÖNEM VERİYORUZ"

Eğitimli ve sağlıklı insanların yaşadığı kentlerin hızla gelişeceği anlayışı ile hayatlara dokunuş adı verilen sosyal projeler hayata geçiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol; “Göreve geldiğim 2009 yılından bu yana, eğitimden sağlığa, gencinden yaşlısına, hastasından engellisine, işsizinden yoksuluna kadar Gaziemir’de yaşayan herkesin hayatına dokunan projeleri hayata geçirdik. Kentin 20 yılını göz önüne alarak hazırladığımız fiziki projeler ve altyapı çalışmalarıyla birlikte sosyal projeleri de çok önemsiyoruz. Çünkü bir kentin ileriye gitmesinde, o kentte yaşayan insanların eğitimi, sağlığı önemli. Hayata geçirdiğimiz bu projelerin Türkiye’ye örnek olması ve
ödüllendirilmesi bizim için gurur verici. Bu ödülde katkısı olan Evde Sağlık Hizmetleri Birimimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılarımızın daim olmasını diliyorum” dedi.